123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Bestel & maak elke dag kans op een iPhone 15 of iPad Air

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!
Bekijk al onze kerstverlichting
 • Home
 • Wat is de beste printer voor thuis?

Wat is de beste printer voor thuis?

Wat is de bester printer voor thuis?

 

Tegenwoordig hebben we bijna geen papieren kaartjes, vouchers of toegangsbewijzen meer nodig. U kunt naar de andere kant van de wereld vliegen, zonder ook maar één velletje papier uit te draaien. Toch is nog steeds niet alles volledig digitaal. En nu we voorlopig grotendeels thuiswerken, is een printer in huis onmisbaar geworden. Maar wat is de beste printer voor u? Wij zochten het voor u uit!

Welk type printer?

Een goede eerste stap is bepalen welk printertype bij u past. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een inkjet printer of laserprinter.

Inkjetprinters
Inkjetprinters staan erom bekend dat ze duidelijke en haarscherpe foto’s en afbeeldingen afdrukken. Als u veel werkt met kleurenafdrukken of regelmatig rapportages uitdraait met tabellen, grafieken of andere dashboards, is dit de ideale printer voor u. Deze apparaten werken met inktcartridges die afzonderlijk te vervangen zijn. Ook zijn er inkjetprinters op de markt die werken met zogenaamde inkttanks. Deze tanks kunt u bijvullen, zodra de reservoirs bijna leeg zijn. De kosten voor deze inktcartridges en inkttanks zijn relatief laag. Ook zijn de meeste cartridges verkrijgbaar als 123inkt huismerk, een goedkoper alternatief voor originele cartridges.

Laserprinters
Als u te maken heeft met grote printvolumes en veel afdrukken verwerkt, is een laserprinter interessant voor u. Deze printer wordt gekenmerkt door zijn hoge afdruksnelheid en grote papierlade. Dat betekent dat u minder vaak het papier hoeft te vervangen, wat een opluchting is voor velen. Laserprinters werken in combinatie met toners, waar tonerpoeder in zit. Een toner gaat vaak tot enkele tienduizenden pagina’s mee. En hoewel een toner aanzienlijk duurder is dan een inktcartridge, gaat deze wel vele malen langer mee. Uiteindelijk zullen de kosten in het dagelijks gebruik lager zijn bij een hoog printvolume.  

Welke functionaliteiten zijn belangrijk?

Zodra u weet welk printertype het beste tot z’n recht komt in uw thuiskantoor, kan gekeken worden naar wat u met de printer wilt doen. Gaat u alleen afdrukken, of is het ook belangrijk dat het apparaat kan scannen, kopiëren of misschien wel faxen?

All-in-one printers
Wellicht ligt de focus op het afdrukken van documenten. Echter, hoe vaak komt het wel niet voor dat er snel een scan gemaakt moet worden van bijvoorbeeld een identiteitsbewijs, een officieel document of een belangrijke aanvraag? Als u op zo’n moment geen multifunctionele printer in huis heeft, is dat een groot gemis. Wij adviseren daarom altijd om te kijken naar verschillende all-in-one printers. Deze zijn verkrijgbaar in 3-in-1 modellen of 4-in-1 modellen.

De belangrijkste voordelen van een all-in-one printer:

 • Naast afdrukken, kunt u ook scannen, kopiëren en faxen (in het geval van 4-in-1 printers).
 • Diverse handelingen kunnen met één apparaat voltooid worden.
 • Een all-in-one printer werkt ruimtebesparend, omdat u slechts één apparaat nodig heeft.
 • Relatief goedkoop in aanschaf en in gebruik.  

Wees productiever dankzij extra opties

De printers van tegenwoordig bevatten allerlei handige opties, hulpprogramma’s en ander tools. Dankzij deze functionaliteiten kunt u nog efficiënter werken en blijft u productief. De meest voorkomende opties hebben we op een rijtje gezet:

 • ADF
 • Duplex
 • Mobiel printen
 • Scannen naar de cloud
 • Kleurentouchscreen
 • Terugkerende workflows
 • Spraakbesturing
 • Verschillende papierlades
ADF
ADF staat voor automatische documentinvoer en is belangrijk bij het scannen. Zo kunt u een stapeltje papier tot bijvoorbeeld 50 vel automatisch laten scannen, zonder dat u zelf steeds het papier hoeft om te draaien of in te voeren. Dit kan variëren van 35 tot 50 vel.

Duplex
Met duplex kunt u kostbare tijd en papier besparen. Dankzij deze optie kunt u namelijk automatisch dubbelzijdig afdrukken. Zo blijft u productief en gebruikt u ook nog eens minder papier. Win-win dus! Tegenwoordig zijn veel printers standaard voorzien van duplex.

Mobiel printen
Als u graag printopdrachten wilt verzenden vanaf uw smartphone, tablet of laptop, dan is het verstandig om naar printers te kijken die mobiel kunnen printen. Dat kan op verschillende manieren: Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria, NFC of een applicatie van de printerfabrikant.

Scannen naar de cloud
Bij sommige printers is het mogelijk om direct naar de cloud te scannen. Dat betekent dat u documenten kunt uploaden naar uw e-mail, maar ook naar clouddiensten als Google Drive, Dropbox, OneDrive etc. Dat scheelt weer een extra handeling!

Kleurentouchscreen
Met het bedieningsscherm bedient u de printer. Sommige modellen zijn uitgerust met een 2-regelig lcd-scherm, andere printers zijn voorzien van grote kleurentouchscreens. Met dit intuïtieve bedieningspaneel is het heel eenvoudig om de printer in te stellen en de verschillende printopdrachten uit te voeren.

Terugkerende workflows
Er zijn printers die snelkoppelingen kunnen maken van terugkerende printtaken. Zo wordt het heel eenvoudig om herhaalde handelingen uit te voeren en kunt u zich richten op andere werkzaamheden.

Spraakbesturing
In steeds meer huishoudens is een persoonlijke assistent te vinden. Misschien heeft u zelf thuis wel een Google Home in de woonkamer staan, of maakt u gebruik van Alexa. In dat geval weet u dat deze handige assistent een hoop werk uit handen kan nemen. Zo kan deze ook gebruikt worden in combinatie met enkele printers. Check van tevoren of de printer van uw keuze bediend kan worden middels spraakbesturing.

Additionele papierlade
Hoewel laserprinters over het algemeen een grote papierlade hebben, kan het zijn dat deze niet voldoet. In zo’n geval kunt u kijken of het mogelijk is om een extra papierlade aan te schaffen. Die kunt u vaak toevoegen aan de standaard papierlade. Zo bent u een stuk flexibeler en hoeft u minder vaak het papier bij te vullen.  

Netwerkmogelijkheden

Naast al die handige opties, die al dan niet standaard op een printer zitten, is het belangrijk om te kijken naar de netwerkmogelijkheden. Is het voor u een vereiste dat de printer op het bekabelde netwerk wordt aangesloten? Of liever juist op het wifinetwerk, zodat hij gemakkelijk gedeeld kan worden met andere gezinsleden? Als een printer over Wifi-Direct beschikt, is het zelfs mogelijk om zonder netwerk draadloos te printen. Ook met Bluetooth kunt u draadloos printen via een computer, tablet of laptop. Kijk altijd goed naar uw eigen voorkeuren en controleer via de printerspecificaties welke mogelijkheden het apparaat biedt.

De beste printer voor u

Nu u weet welke functionaliteiten een printer heeft en wat de extra opties zijn, is het makkelijker om een printer te selecteren die voldoet aan uw wensen. Als laatste stap adviseren wij om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Zet de specificaties naast elkaar om in één oogopslag te zien waarin de betreffende printers uitblinken. Dat kan via onze handige keuzehulp. Daar kunt u inkjetprinters met elkaar vergelijken en verschillende laserprinters beoordelen op basis van de specificaties. Onze bestverkochte printers ziet u hier: 
 

Bestverkochte inkjetprinters:


 

Canon Pixma TS705
 

Wifi en draadloos printen
Printsnelheid 15 ipm (kleur)
Printen

Canon Pixma TS705

Bestverkochte laserprinters:

HP Laser 107w
 

Zwart-wit laserprinter
Printsnelheid 20 ppm (mono)
Printen

HP Laser 107w

Advies nodig?

Wilt u liever persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze experts, zij helpen u graag verder!

  Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant: