Vanwege de extreme drukte kan de bezorging langer duren dan u gewend bent. Meer informatie
123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
E-mail:     info@123inkt.nl 
Vragen:   123inkt.nl/help
 
Meer dan 3 miljoen klanten! Al 10 jaar lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Wat is de toner van een laserprinter?U heeft een nieuwe laserprinter gekocht en bent natuurlijk heel blij met uw aankoop! Na een tijdje begint een onheilspellend icoontje in beeld te knipperen: de toners zijn bijna leeg en aan vervanging toe. Tijd voor nieuwe, maar wat is een toner precies? En welke moet u aanschaffen? Wij leggen het u graag uit!

Wat is een toner?

Waar inkjetprinters gebruikmaken van inktcartridges, drukken laserprinters documenten af met behulp van toners. Hierin bevindt zich de kleurstof in de vorm van een poeder. De meeste printers maken gebruik van de kleuren cyaan, magenta, geel en zwart, net als inktcartridges. Sommige laserprinters hebben zelfs nog meer opties: hiervoor zijn bijvoorbeeld ook goud en zilver beschikbaar!
 

Laserprinters gebruiken een laser om tekst of beeld op een elektrisch geladen rol te projecteren: de zogenoemde drum. De drum is negatief en positief geladen. Het tonerpoeder blijft plakken aan de delen die negatief geladen zijn. Let er daarom op dat u geen andere elektromagnetische apparaten, zoals speakers, in de buurt van de printer plaatst. Deze verstoren de werking van de drum. Doordat de drum met het tonerpoeder over het papier rolt, komt het poeder op het papier. De hitte van de printer zorgt ervoor dat het poeder op het papier wordt gedrukt. Hierdoor komen de mooiste afdrukken uit uw printer!

Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat de printer goed blijft werken, moet u de printer af en toe reinigen. Controleer naast het reinigen ook of alle plastic beveiligingsstripjes van de toner zijn verwijderd. Een andere oorzaak van vage of onduidelijke afdrukken kan zijn dat u per ongeluk de drum heeft aangeraakt, waardoor hier strepen op zijn gekomen. U lost dit op door voorzichtig met een schone, katoenen doek met 99% isopropyl-alcohol de drum schoon te maken. De rest van de printer maakt u eenvoudig schoon met een speciale reinigingsdoek.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een toner?

Wanneer uw laserprinter aangeeft dat de toner bijna leeg is, wordt het tijd om een nieuwe aan te schaffen. U zult dit ook merken aan de afdrukken: vaak worden deze dan iets vager. Waar moet u dan precies op letten bij het aanschaffen van een nieuwe toner? Zorg er altijd voor dat de toner bij uw printer past. Selecteer hiervoor eerst het merk van uw printer en kies vervolgens het juiste type.

In de handleiding van uw printer staat hoe u de toner van uw laserprinter vervangt. Heeft u deze al weggegooid? Geen probleem, de handleiding is vaak op internet terug te vinden wanneer u zoekt op “printernaam + handleiding”. Meestal is het zeer eenvoudig. U haalt de oude toner uit de printer, verwijdert de zekering van de nieuwe exemplaren en plaatst deze in de printer.
 

Bekijk hier onze toners voor alle laserprinter merken. Naast vele orginele toners, verkopen wij ook 123inkt.nl huismerk toners, welke vaak goedkoper zijn én een hogere capaciteit hebben dan originele toners. Daarnaast krijgt u levenslange garantie op onze huismerk toners! Mocht u twijfelen over welke toner precies voor uw printer geschikt is, helpt onze klantenservice u graag verder.

 

Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% btw)
Laagsteprijsgarantie!