Vanwege de extreme drukte kan de bezorging langer duren dan u gewend bent. Meer informatie
123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
E-mail:     info@123inkt.nl 
Vragen:   123inkt.nl/help
 
Meer dan 3 miljoen klanten! Al 10 jaar lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Wat is het verschil tussen toners en cartridges?

Wat is de bester printer voor thuis?
 

De zoektocht naar de juiste printer kan een hoop vragen oproepen. Waarschijnlijk bent u zich aan het verdiepen in de verschillen tussen inkjetprinters en laserprinters. Een van de verschillen tussen deze twee printersoorten is dat een inkjetprinter gebruikmaakt van inktcartridges en een laserprinter van toners. Wat is het verschil tussen deze print supplies?
 

Wat is een inktcartridge?
 

Een inkjetprinter werkt met inktcartridges. Inktcartridges bestaan in verschillende kleuren, maar de meest voorkomende kleuren zijn zwart, geel, cyaan en magenta. Met deze vier basiskleuren is het mogelijk om alle benodigde kleuren af te drukken. Sommige fotoprinters maken gebruik van meerdere kleurencartridges, zodat ze nog mooiere afbeeldingen printen. 


Een cartridge bevat een kleine spons die zich heeft volgezogen met vloeibare inkt. De inkt wordt tijdens het printen op het papier gespoten via kleine spuitkanaaltjes in de printkop. Deze kanaaltjes zorgen ervoor dat de inkt de gewenste lijnen en vormen van de letters of afbeeldingen vormt. Zo komen uw documenten uit de printer op de manier die u op de computer voor u heeft. Inktcartridges zijn beperkt houdbaar, doordat de vloeibare inkt na verloop van tijd kan uitdrogen. Zeker als u niet vaak print is de kans op uitdroging groot
 

Cartridges bevatten naast inkt ook een chip die met de printer communiceert. Deze chip zorgt ervoor dat de printer weet welke kleur inkt er is geplaatst en of het cartridge type geschikt is voor de printer. Deze chip weet ook hoe vol de cartridge is, zodat u op uw computer ziet of uw cartridge al aan vervanging toe is. Het nadeel van deze chips is dat ze ook gebruikt worden om het vullen van cartridges en het gebruik van compatibel cartridges tegen te gaan. Gelukkig zijn onze 123inkt huismerk inktcartridges compatibel met de merkprinters waarvoor ze ontwikkeld zijn, dus hier hoeft u zich geen zorgen om te maken!
 

Wat is een toner?
 

In tegenstelling tot inktcartridges bevatten toners kleurenpoeder, in plaats van vloeibare inkt. De laserprinter projecteert het document op een onderdeel genaamd de drum. Deze drum is een elektrisch geladen rol, waar het tonerpoeder volgens het aangegeven patroon aan blijft plakken. Met behulp van hitte wordt het poeder op papier afgedrukt. Het is afhankelijk van welke laserprinter u heeft of de drum onderdeel is van de toner, of dat deze los te koop is. Toners inclusief drum zijn vaak duurder in de aanschaf, dus het is goed om te weten hoe dit zit bij de printer die u aan gaat schaffen. Tonerpoeder kan niet uitdrogen, waardoor uw toners lang meegaan. Moet de drum of toner toch vervangen worden, dan ziet u dit terug op het LCD-scherm van uw printer. 
 

Cartridges of toners?
 

Naast de manier van afdrukken, ligt het grootste verschil bij de capaciteit. Waar inktcartridges gemiddeld rond de 500 pagina’s afdrukken, kan het bij toners oplopen tot wel 2.000 pagina’s. Het is dus aan u om te kiezen tussen een inkjetprinter en een laserprinter. Voor thuis is een inkjetprinter met inktcartridges de meest voorkomende optie. Bij grote printvolumes, bijvoorbeeld op kantoren, is een laserprinter met toners het meest geschikt. Hulp nodig bij het kiezen? Lees onze blog over de verschillen tussen deze printers en bekijk onze printervergelijker!

Advies nodig?

Wilt u liever persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze experts, zij helpen u graag verder!
  Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% btw)
Laagsteprijsgarantie!