123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Win een PlayStation 5 t.w.v. € 550!

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!
  • Home
  • Zo maakt u de mooiste Happy Stones

Zo maakt u de mooiste Happy Stones

Sinds kort duiken er op allerlei plekken mooie, versierde stenen op. Niemand weet wie begonnen is met het neerleggen van deze kleurrijke keien. Wat we wel weten, is dat ‘Happy Stones’ veel positiviteit verspreiden. Voorbijgangers ervaren een geluksmomentje als ze een geverfde steen met een vrolijke boodschap vinden. Het beschilderen van Happy Stones is daarom erg populair!

In onze webshop vindt u allerlei materialen waarmee u een Happy Stone beschildert. Lees snel verder en ontdek met welke spullen u zelf zo’n vrolijke steen maakt. We vertellen u ook meteen waar u beschilderbare keien vindt en hoe u deze het beste verstopt.

Beschilderbare stenen verzamelen

Tijdens een heide- of boswandeling of een blokje om vindt u vaak al genoeg beschilderbare stenen. De meest geschikte keien zijn 3 tot 8 cm groot en hebben een glad oppervlak. Voor de variatie adviseren wij u om stenen te verzamelen in verschillende vormen en groottes. Bestelt u de stenen liever online of haalt u ze liever bij het tuincentrum? Daar heten ze Beach Pebbles.

Onze favorieten: POSCA paint markers en Edding acrylmarkers

Stenen hebben vaak een wat grof en ruw oppervlak. Helaas kunt u ze daardoor niet met alle soorten verfstiften versieren. De POSCA paint markers en Edding acrylmarkers zijn bij veel hobbyisten favoriet, door hun hoge kleurvastheid en kwaliteit. U vindt ze bij ons in verschillende kleuren, puntvormen en -diktes. Welke type u nodig heeft, hangt af van uw Happy Stone-ontwerp. Met een dikkere punt kleurt u grote vlakken in, een smalle punt is ontworpen om uw creatie te finetunen. Met een soepel penseel kleurt u groeven en gaatjes in de steen.

De POSCA paint markers zijn geurloos, overschilderbaar en mengbaar: erg handig voor het beschilderen van een Happy Stone. In de Edding acrylmarkers zit hooggepigmenteerde verf op waterbasis, die lichtvast, geurloos en slijtvast is. De POSCA’s PC-1MR, PC-1MC en PC-3M en de Edding’s 5100 en 5300 zijn ideaal voor beginners. U tekent er kleine details en letters mee, maar kleurt er ook grote vlakken mee in. Voor het extra fijne werk gebruikt u glanslakmarkers. Deze stiften hebben een smalle punt en zijn watervast, sneldrogend en hittebestendig.

Happy Stones op social media

Bent u nieuwsgierig naar de weg die uw Happy Stone uiteindelijk aflegt? Er zijn veel lokale Facebook-groepen waar liefhebbers van Happy Stones elkaar digitaal ontmoeten. Is er geen lokale groep bij u in de buurt? Kei Tof is een bekende landelijke groep, waar mensen hun creaties delen en tips geven over vindplekken. Schilder eens een Facebook-logo achterop de steen en vermeld daar de naam van de groep waar u lid van bent. Wie weet krijgt u later bericht van degene die hem gevonden heeft. Als u zelf een Happy Stone vindt, is het ook leuk om de maker via Facebook te laten weten waar zijn of haar steen is terechtgekomen.
 


Veelgestelde vragen

Welke verf heb ik nodig voor Happy Stones?

Met acrylverf zoals Talens Art Creation en een paar goede penselen maakt u kleurrijke kunstwerken. Verfstiften helpen u om nóg preciezer te werken. Omdat de verf geleidelijk uit de stift loopt, krijgt u een egaal resultaat. Een ander voordeel is dat de verf uit acrylmarkers binnen no-time opdroogt, waardoor u vrij snel meerdere lagen over elkaar aanbrengt.

Wat heb ik nog meer nodig om een Happy Stone te maken?

Als u voor het verven Gesso gebruikt, trekt de verf niet in de steen en lopen de kleuren niet uit. Een laagje vernis zorgt ervoor dat uw Happy Stone binnen en buiten mooi blijft. Met een acrylverfpenseel mengt en schildert u, met een kwast zet u de steen in de primer en vernis. Tissues of vloeipapier gebruikt u om stenen die met Gesso of vernis behandeld zijn, veilig te bewaren.

Hoe maak ik een Happy Stone?

Was de keien en breng optioneel een laag Gesso aan. Zoek voorbeelden van Happy Stones op Pinterest, kies uw ontwerp en teken het met potlood op de steen. Ga vervolgens met een acrylstift over de potloodlijnen heen en en breng daarna een laagje vernis aan om de verf te beschermen. Het is belangrijk dat u de Happy Stone tussendoor telkens goed laat drogen.

Waar vind ik Happy Stones?

Kijk vooral op plekken waar mensen wandelen: in de wijk, naast het hondenuitlaatpad, in het park, in het bos en op de heide. De meeste Happy Stones ziet u zo liggen vanaf de weg. Soms vindt u een Happy Stone op een bankje, picknicktafel of prullenbak. Er zijn natuurlijk ook plekken waar u beter geen Happy Stones zoekt en neerlegt, zoals iemands voortuin, een begraafplaats en bij een winkel.
 
Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant: