123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Geodriehoeken


In ons assortiment vindt u geodriehoeken in verschillende kleuren en afmetingen. Ook voor tekenaars en scholen hebben wij geschikte tekendriehoeken en geodriehoeken voor schoolborden. Vandaag besteld, morgen in huis!


Geodriehoek kopen? Bestel hem hier voordelig online

Een geodriehoek is een handig hulpmiddel waarmee u hoeken en lengtes opmeet. Dit meetinstrument is namelijk een combinatie van een gradenboog en een liniaal, en heeft twee hoeken van 45° en één hoek van 90°. Het is daarom een veelgebruikt instrument bij wiskunde en meetkunde. Omdat u met dit meetinstrument ook rechte lijnen tekent, komt hij tevens goed van pas bij tekenen of bij het snijden van papier en folie.

Er zijn diverse geodriehoeken in ons assortiment te vinden. Wij hebben geodriehoeken van 16 cm tot 80 cm die in verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar zijn. Ook flexibele geodriehoeken bestelt u hier. Deze driehoeken zijn buigzaam, waardoor ze minder snel breken dan harde modellen.

Geodriehoeken voor scholieren

Een geodriehoek is een van de schoolspullen die elke middelbare scholier moet aanschaffen. Dit komt omdat scholen veel gebruikmaken van geodriehoeken. Vooral tijdens de wiskundeles komt dit meetinstrument erg goed van pas. Hierdoor is een geodriehoek een onmisbaar product voor iedere leerling.

Geodriehoeken voor docenten

Voor docenten en leerkrachten zijn grote geodriehoeken verkrijgbaar. Deze instrumenten zijn speciaal gemaakt voor het gebruik op een schoolbord. Een schoolbord geodriehoek verplaatst u en houdt u eenvoudig vast dankzij een handvat. Dit zorgt voor een stevige grip. Wij hebben naast een geodriehoek van 80 cm voor schoolborden ook een tekendriehoek voor schoolborden in ons assortiment. Deze driehoek bevat horizontale en verticale lijnen voor schaalverdeling. Hij is daardoor uitermate handig voor het tekenen van lijnen en vakken.

Naast geodriehoeken voor op een schoolbord komen andere schoolbord instrumenten ook goed van pas tijdens de les.

Tekendriehoeken in 45 en 60 graden

Tekenaars maken veel gebruik van speciale tekendriehoeken. Hiermee maakt u (technische) tekeningen. Onze tekendriehoeken hebben een formaat van 28 cm tot 32 cm. Het aantal graden van een tekendriehoek verschilt ook. Wij hebben tekendriehoeken met een hoek van 45° en 60°.

Misschien ook interessant voor u

Veelgestelde vragen

Waarvoor gebruik ik een geodriehoek?

Een geodriehoek is een veelzijdig meetinstrument. Gebruik de lange zijde (de liniaal) om rechte lijnen op te meten. Een driehoek is ook voorzien van een gradenboog. Hiermee meet u iedere hoek op. Met de liniaalkant en de gradenboog kunt u natuurlijk ook rechte lijnen en hoeken tekenen.

Hoe meet ik de graden van een hoek met een geodriehoek?

Om een hoek te meten, gebruikt u een geodriehoek. Volg daarvoor de volgende stappen:
  • Stap 1: Leg uw driehoek op de hoek die u wilt meten.
  • Stap 2: Zorg ervoor dat de hoekpunt exact in het midden van de lange zijde (de liniaal) van de driehoek ligt. Op uw geodriehoek ziet u hier een 0 staan.
  • Stap 3: Gebruik vervolgens de gradenboog om af te lezen hoeveel graden de hoek heeft.

Hoe teken ik een hoek met een geodriehoek?

Volg deze stappen om een hoek te tekenen:
  • Stap 1: Teken met de liniaal van de geodriehoek een rechte lijn.
  • Stap 2: Leg de 0 van de lange zijde (de liniaal) van uw geodriehoek op het uiteinde van de getekende lijn.
  • Stap 3: Aan de hand van de gradenboog tekent u een stipje bij het gewenste cijfer van uw hoek. Zet bijvoorbeeld een stip bij het cijfer 40 om een hoek van 40° te tekenen.
  • Stap 4: Leg de lange liniaal nu op het uiteinde van uw getekende lijn en de stip. Deze twee punten liggen nu langs de liniaal.
  • Stap 5: Trek vervolgens met een potlood een rechte lijn. U heeft nu een nauwkeurige gradenhoek getekend.
Als u nog vragen heeft over het bestellen van geodriehoeken, bekijk dan onze ‘Vraag en antwoord’ pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantenservice u natuurlijk graag verder.