123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Hangmappen

Ontdek ons ruime assortiment hangmappen en toebehoren. Met hangmappen kunt u eenvoudig documenten aan uw archief toevoegen of juist uitnemen. Organiseer uw (thuis)kantoor en bestel vandaag nog uw hangmappen, dan heeft u ze morgen in huis!
1 - 0 van 0

Hangmappen

Hangmappen bestellen? Voordelig en snel bezorgd aan huis of kantoor!

Opgeruimd staat netjes en maakt het bovendien gemakkelijker om te vinden wat u zoekt. Met hangmappen kunt u papieren documenten organiseren en archiveren. Een hangmap lijkt op een dossiermap maar is voorzien van haakjes waarmee het in een opbergsysteem met rails kan hangen.En omdat ze niet staan, kunnen hangmappen ook niet omvallen.

Met een hangmappensysteem kunt u eenvoudig documenten uitnemen of toevoegen. Dan moet u natuurlijk wel gemakkelijk de juiste map kunnen vinden. Een hangmap heeft daarvoor een klein plastic venster, ook wel ‘ruitertje’ genoemd. Dit venster steekt boven de rand van de map uit en biedt ruimte aan een beschrijvend label. Met deze hangmap labels organiseert u de mappen eenvoudig op bijvoorbeeld inhoud of projectnaam. Zo vindt u snel dat ene dossier waar u naar op zoek bent. De ruitertjes en labels, ook wel ruiterstroken genoemd, worden meestal meegeleverd.
Uiteraard kunt u ze bij ons ook los bijbestellen voor het merk dat u nodig heeft:
 

De grootste voordelen van een hangmapsysteem:

  • flexibel documenten organiseren en archiveren;
  • hangmappen kunnen niet omvallen;
  • eenvoudig uw dossiers terugvinden;
  • makkelijk documenten uitnemen of bijvoegen.

Hoe kies ik de juiste hangmap?

Er bestaan verschillende soorten en maten hangmappen. Welke u het beste kunt kiezen is afhankelijk van de oriëntatie in het opbergsysteem, de hoeveelheid documenten die u in de map wilt bewaren en hoe groot die documenten zijn. Hieronder vertellen wij meer over de vorm, afmetingen en andere eigenschappen van hangmappen die voor u belangrijk kunnen zijn.

Bepaal de oriëntatie van de hangmap

Het grootste verschil zit in de oriëntatie van de hangmap. Welke u nodig heeft hangt af van het opbergsysteem dat u gebruikt. Er zijn twee soorten: lateraal en verticaal.

Laterale hangmappen

Laterale hangmap
De laterale uitvoering is bedoeld voor gebruik in een dossier- of archiefkast voor hangmappen. Het ruitertje bevindt zich aan de korte zijkant van de map. Op die manier is het label goed leesbaar als u voor de dossierkast staat. Veel laterale mappen zijn aan elkaar te koppelen door middel van drukknopen.

Verticale hangmappen

Verticale hangmap
De verticale uitvoering is ontworpen voor gebruik in een bak, trolley of ladekast voor hangmappen. De hangmap ruiters zijn aan de lange bovenzijde bevestigd waardoor ze goed leesbaar zijn als u zich over de lade buigt.

Kies een capaciteit voor de hangmap

Naast het verschil in oriëntatie (lateraal of verticaal) bestaan er 2 soorten bodems bij hangmappen. Dit bepaalt hoeveel documenten in de hangmap passen. We maken onderscheid tussen een V-bodem en een U-bodem.

V-bodem

Hangmap met V-bodem
Een hangmap met V-bodem heeft een scherpe vouw aan de onderzijde. Dat maakt de map slank en stevig, maar er passen wel minder documenten in de map. U kunt hangmappen met een V-bodem het beste gebruiken voor dossiers tot een maximum van ongeveer 100 vel.

U-bodem

Hangmap met U-bodem
Hangmappen met een U-bodem zijn aan de onderzijde breder gemaakt. Daardoor kunnen deze exemplaren meer documenten bevatten. De breedte kan soms wel oplopen tot 80 mm, maar de meeste U-bodems zijn 15 mm of 30 mm breed. Een U-bodem van 15 mm is geschikt 200 tot 250 vel papier. Een 30 mm brede bodem geeft ruimte aan ongeveer 350 vel.

Let op de hangmap afmetingen

De maat van de map is een belangrijke keuzefactor. In een A4 hangmap passen zoals de naam al zegt documenten van A4-formaat. Folio hangmappen zijn breder en dat heeft 2 voordelen. Ten eerste kunt u er iets grotere documenten in kwijt, en ten tweede zullen uw A4 documenten minder snel beschadigen. Daarnaast is de maat vooral afhankelijk van het opbergsysteem dat u gebruikt. Dat bepaalt welke ophangmaat en buitenmaat u nodig heeft.
 Verschil tussen binnenmaat en buitenmaat van hangmappen 

Ophangmaat

Hangmappen moeten natuurlijk goed passen tussen de rails van het opbergsysteem. De afstand tussen die rails noemen we de spoorbreedte, oftewel de ophangmaat. Er bestaan verschillende ophangmaten:
Laterale hangmappen Verticale hangmappen
Ophangmaat 200 mm Ophangmaat 330 mm
Ophangmaat 330 mm Ophangmaat 365 mm
Ophangmaat 380 mm
Ophangmaat 390 mm (foolscap)

Buitenmaat

Naast de juiste ophangmaat is het belangrijk dat de map niet te breed is. Anders past deze misschien alsnog niet in uw opbergsysteem. Hiervoor controleert u de buitenmaat: de afstand tussen de buitenzijden van de haken van de hangmap.

Hoe kan ik hangmappen opbergen?

Of u nu een klein of groot kantoor heeft, voor iedere situatie is er een passend systeem om de mappen op te bergen en te gebruiken. Bij kleine aantallen is een doos voor hangmappen een prima oplossing. Deze opbergdozen voor hangmappen zijn makkelijk te verplaatsen en nemen weinig ruimte in. In zo’n hangmappen box kunt u 5 tot soms wel 30 gevulde hangmappen opbergen. Als u meer ruimte en directe toegang tot uw dossiers nodig heeft dan zijn hangmap trolleys de betere keus. Dit is een verrijdbaar karretje voor verticale hangmappen. Zo’n hangmappenwagen is aan de bovenzijde open zodat u de labels goed kunt lezen en gemakkelijk de juiste hangmap uit de trolley kunt tillen of terugplaatsen.

Mogelijk ook interessant voor u

Veelgestelde vragen

Wat is een hangmap?

Een hangmap is een soort dossiermap met haakjes. Daarmee kunt u de map in een opbergsysteem met rails hangen en even gemakkelijk weer uitnemen. Een hangmap heeft een iets uitstekend plastic venster, de zogenoemde ruiter. Hierin past een tekstlabel waarmee u de inhoud van de map kunt beschrijven. Zo kunt u uw hangmappen eenvoudig organiseren en vindt u snel het dossier dat u zoekt.

Wat zijn verticale en laterale hangmappen?

Het verschil tussen verticale en laterale hangmappen is de oriëntatie in het opbergsysteem. Laterale hangmappen gebruikt u in kasten. U kunt gemakkelijk bij de inhoud terwijl u voor de kast staat. Verticale hangmappen zijn bedoeld voor gebruik in ladeblokken of hangmap trolleys. Bij deze mappen is de inhoud van bovenaf toegankelijk.

Wat is een frontale hangmap?

Een frontale hangmap is een andere omschrijving voor een verticale hangmap. Bij dit type bevindt het ruitertje met label zich aan de lange bovenzijde van de map. Dat maakt ze geschikt voor gebruik in een hangmap trolley of een ladeblok.

Welke maten hangmappen zijn er?

De afmetingen A4 en folio komen het meest voor. A4 hangmappen hebben dezelfde afmeting als documenten van A4-formaat. Deze passen er precies in. Folio hangmappen zijn iets groter. Hierdoor zullen A4 documenten minder snel langs de randen beschadigen, maar er passen ook iets grotere documenten in.

Hoeveel documenten passen in een hangmap?

De capaciteit van een hangmap is afhankelijk van het type bodem. Hangmappen met een V-bodem zijn bedoeld tot circa 100 vel. In mappen met een U-bodem passen meer documenten. Een U-bodem van 15 mm breed geeft ruimte tot 250 vel papier en een 30 mm U-bodem kan tot 350 vel bevatten.


Bestel uw hangmappen en toebehoren op werkdagen voor 23:59 uur, dan heeft u ze de volgende dag al in huis! Heeft u nog aanvullende vragen? Bekijk dan onze 'Vraag en antwoord' pagina. Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Onze klantenservice helpt u graag verder.