123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
bijna 4 miljoen klanten! Al 10 jaar lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Canon printer foutmelding? Zo lost u hem op!

Canon printer foutmeldingEr is maar weinig vervelender dan een niet-werkende printer als u nét iets belangrijks wilt printen. Verschijnt er een foutmelding op het scherm en doet uw Canon printer zijn werk niet meer? Dan helpen we u in dit blog om hem weer aan de praat te krijgen. We zetten de meest voorkomende Canon foutmeldingen op een rijtje én bieden een of meerdere mogelijke oplossingen. Voor u het weet, print u weer verder. Heeft u nog vragen of lukt het niet helemaal? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice!

Veelvoorkomende Canon foutmeldingen

Wat betekent de foutmelding B200 op mijn Canon printer?

Dit is een algemene foutmelding van Canon printers, die wijst op een probleem met de printkop of zelfs met de hele printer. Neem de cartridge uit de printer en probeer het contactpunt van de cartridge voorzichtig schoon te maken met een papieren doekje. Reset de printer en voer daarna een reinigingsprogramma uit. Helpt dat niet? De klantenservice van 123inkt helpt u graag verder.

Wat betekent de foutmelding 5B00 op mijn Canon printer?

Errorcode 5B00 is een algemene foutcode. Meestal betekent dit dat de inkt lekt of het absorptiekussen vol is. Probeer het volgende: Haal de printer uit het stopcontact en haal de kabels eruit. Open de cartridgeklep, druk op de aan/uit-knop en steek de stekker weer in het stopcontact. Blijf de aan/uit-knop ingedrukt houden totdat de printer volledig geïnitialiseerd is. Branden alle lampjes? Dan kun je loslaten. Wacht tot het groene powerlampje dooft. Druk nu twee keer snel op aan/uit. Het lampje gaat knipperen en blijft uiteindelijk branden. Sluit de cartridgeklep en controleer of je printer werkt.

Wat betekent de foutmelding 5100 op mijn Canon printer?

De Canon foutcode 5100 wijst op een probleem met de hardware van de printer. Vaak zit er papier vast of is er een defect in (een van) de cartridges. U lost deze problemen op door eventueel vastgelopen papier te verwijderen en/of de cartridges te vervangen. Als de 5100-melding niet verdwijnt, is er mogelijk een probleem met het absorptiekussen van de printer. Meestal is uw printer dan aan vervanging toe.

Wat betekent de foutmelding 5011 op mijn Canon printer?

De foutmelding 5011 is een algemene service error. Mogelijk zit er nog verpakkingsmateriaal op uw cartridges of is er iets vastgelopen in de printer. Zet de printer uit en haal de stekker uit het stopcontact. Open de klep en controleer of alle oranje en witte stickers van de cartridges verwijderd zijn. Check ook of er geen objecten in de printer beland zijn (zoals paperclips). Sluit de klep, steek de stekker in het stopcontact en zet de printer aan. Werkt dit niet? Reset dan uw printer.

Overzicht van Canon errorcodes

Geeft uw printer een andere foutcode? Bekijk dan onderstaande tabel, waarin we een overzicht geven van diverse Canon errorcodes die u kunt tegenkomen.
 
Code Probleem Oplossing
E13
E16
Een of meerdere cartridges zijn leeg. Koop nieuwe Canon cartridges en vervang de lege exemplaren.
U052 Er is een probleem met de printkop. U lost dit op door de printkop opnieuw te installeren of de printkop te vervangen. Dit kunt u het best laten doen door een reparateur.
U162
U163
Deze melding wijst op een probleem met de cartridges. Houd de knop Stop/Reset 10-15 seconden ingedrukt om verder te printen. Werkt dit niet? Dan zijn de cartridges leeg en moet u ze vervangen.
1686
1688
Een of meerdere cartridges zijn leeg. Koop nieuwe Canon cartridges en vervang de lege exemplaren.
E04 De tri color-cartridge is niet correct geïnstalleerd. Herinstalleer de kleurencartridge. Let er hierbij op dat deze goed vastklikt. Sluit de klep voor u verder gaat printen.
E05 De printkop is niet (correct) geïnstalleerd of defect. Open de klep en controleer of de printkop goed is geïnstalleerd. In de meeste gevallen heeft u een reparateur nodig om dit probleem op te lossen.
E14
E15
De cartridge wordt niet herkend. Til de printerklep op en controleer of alle cartridges juist zijn geïnstalleerd. Als er geen rood lampje brandt op een van de cartridges, is dit waarschijnlijk de cartridge die het probleem veroorzaakt. Vervang deze door een nieuwe cartridge.
1486
1487
Er is een cartridge op de verkeerde positie geïnstalleerd. Controleer of alle cartridges op hun eigen plek geplaatst zijn en pas dit aan indien nodig.
E07
U075
U076
De tri color-cartridge is niet correct geïnstalleerd. Deze melding komt alleen voor bij originele cartridges. Controleer of de kleurencartridge op de juiste plaats zit en niet op de plaats van de zwarte cartridge. Pas dit aan indien nodig.
5200
5400
Uw printer is (veel) te warm geworden. Schakel de printer onmiddellijk uit en laat deze afkoelen. Zorg altijd voor voldoende ventilatie. Bij een 5400 error is er sprake van ernstige oververhitting. Probeer na het afkoelen uw printer te resetten.
5700 Het mechanisme dat het papier doorvoert, is mogelijk defect. Probeer uw printer te resetten. Als dat niet helpt, moet het mechanisme waarschijnlijk vervangen worden.
6000 Er is een servicefout opgetreden met de invoerrollen van het papier. Dit gebeurt soms doordat er papier vastzit in de tandwielen van de printer. Open de klep en controleer of er restjes papier, stof of inkt op de tandwielen zit. Als dit niet het geval is, heeft u een reparateur nodig om dit probleem op te lossen.
6A00 Het mechanisme dat de cartridges bedient, is defect. Probeer uw printer te resetten. Helpt dit niet? Dan moet het mechanisme waarschijnlijk vervangen worden. Deze reparatie is niet goedkoop, dus soms kunt u beter een nieuwe printer kopen.
6A80 Dit is een vrij algemene error. Er kan een probleem zijn met de printkop, de spuitmondjes of het papier. Open de klep en controleer of er geen papier is vastgelopen en of alle cartridges juist zijn geïnstalleerd. Voer een reinigingsprogramma uit. Helpt dit niet? Dan kunt u proberen de printer te resetten.
6C10 Dit is een vrij algemene error. Er is mogelijk een probleem met het absorptiekussen. Probeer de volgende stappen om het probleem te omzeilen:
 1. Zet de printer uit.
 2. Druk op de Resume-knop (met cirkel en driehoekje) en houd deze ingedrukt.
 3. Druk nu de Aan/Uit-knop in en houd deze ingedrukt.
 4. Laat de Resume-knop los.
 5. Druk nu de Resume-knop twee keer in en laat dan alles los (dus ook de Aan/Uit-knop).
 6. Druk vijf keer achter elkaar de Resume-knop in en snel daarna ook de Aan/Uit-knop.
 7. Zet de printer uit.
 8. Zet de printer aan.
306 Het lukt niet om te printen vanaf een Mac-computer. Klik op uw Mac op het Apple-icoon linksboven. Klik vervolgens op Systeemvoorkeuren > Print & Fax. Als er links onderin een gesloten hangslot staat, klikt u daarop en vult u uw wachtwoord in. Verwijder de printer uit het menu en gebruik de +-knop om hem opnieuw toe te voegen met de standaardinstellingen.
1682
1684
De printer herkent de cartridge(s) niet. Mogelijk is het contactpunt vuil of bedekt. Verwijder de cartridge(s) en maak het gouden contactpunt aan de voorkant van de cartridge voorzichtig schoon, bijvoorbeeld met een schone theedoek. Herinstalleer de cartridge(s) en herstart de printer.

Canon printer resetten

Bij vele codes is helaas niet helemaal duidelijk wat er precies aan de hand is. Canon geeft vaak een vrij algemene foutmelding, waardoor de oplossing ook niet eenduidig is. In deze gevallen kan het soms helpen om verschillende oplossingen te proberen. Eén daarvan is het resetten van uw printer.

Hoe reset ik mijn Canon printer?

 1. Zet de printer aan, als deze nog niet aanstond.
 2. Houd de Stop/Cancel-knop ingedrukt.
 3. Druk tegelijk op de kleurenkopie-knop.
 4. Houd beide knoppen 5 seconden ingedrukt.
 5. Laat vervolgens eerst de kleurenkopie-knop los en daarna de Stop/Cancel-knop.
 6. Start de printer niet opnieuw op? Herhaal dan de eerste vijf stappen.
 7. Als de printer aangeeft dat deze moet kalibreren, drukt u op OK.
 8. Uw printer is gereset!
Werkt resetten ook niet of staat uw Canon foutmelding niet in de tabel? Neem dan contact op met de klantenservice. Onze specialisten helpen u graag met het vinden van dé oplossing die uw Canon printer weer aan de praat krijgt.
  Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!
Back to work starts here!