123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
bijna 4 miljoen klanten! Al 10 jaar lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

De beste studenten printerTot diep in de nacht zwoegen om een werkstuk of paper op tijd af te krijgen. We kennen ook allemaal de diepe zucht van verlichting als er genoeg woorden op papier staan en er eindelijk geslapen kan worden. Maar dan komt het besef: geen printer in huis! Dat betekent extra vroeg uit de veren om morgenochtend in de rij voor de copyshop te staan. Dat kan makkelijker, toch? Juist! Door zelf een printer aan te schaffen.
 

Voor studenten speelt vaak budget een belangrijke rol. Met studiefinanciering en een zaterdagbaantje leven de meeste studenten over het algemeen niet op brede voet. Toch is zelf een printer kopen goedkoper dan elk project printen bij de copyshop. Is de goedkoopste printer echter wel de beste keuze? Waar ze op het oog goedkoop lijken, kunnen de gebruikskosten verraderlijk zijn. 

Zwart-wit laserprinters

Indien de printer alleen wordt gebruikt voor het afdrukken van tekstdocumenten, is het verstandig om een zwart-wit laserprinter aan te schaffen. Doordat u slechts één toner gebruikt, bent u al snel voordeliger uit. Een groot voordeel van toner is dat deze niet uitdroogt. Daarnaast kan een toner gemakkelijk duizenden pagina’s afdrukken, waardoor de gebruikskosten behoorlijk laag zijn. Een nadeel van een laserprinter is dat deze groter zijn dan de gemiddelde inkjetprinter. In een kleine studentenkamer kan een laserprinter hierdoor meer ruimte innemen dan gewenst.

Inkjetprinters

Zoekt u een compacte kleurenprinter, dan is een inkjetprinter de juiste keuze. Deze kleurenprinters staan er om bekend dat ze haarscherpe afbeeldingen printen, ideaal dus om een studentenkamer te decoreren met zelfgeprinte foto’s. Inkjetprinters zijn goedkoop in de aanschaf, maar de kosten van inktcartridges zijn hoog. Om de kosten te drukken, kunt u kiezen voor het aanschaffen van 123inkt huismerk cartridges. Deze zijn veel goedkoper, maar van vergelijkbare kwaliteit.

Handige functies van een printer

Een belangrijke vraag bij de aanschaf van een printer is waarvoor hij gebruikt wordt. Wilt u alleen printen, of zijn scannen, kopiëren en eventueel faxen ook functies die u wilt gebruiken? Indien u alle opties wilt, dan is een all-in-one printer het apparaat waar u naar zoekt. Kijk bij aanschaf ook of een printer over automatisch dubbelzijdig afdrukken beschikt. Hoewel dit bijna standaard is op elke printer, is het een optie die een hoop tijd, kosten en papier scheelt. Controleer dus altijd of de printer die u wilt hebben daadwerkelijk deze duplex functie heeft. Mocht u van plan zijn om veel te kopiëren of scannen, dan is automatische documentinvoer een handige functie die u een hoop moeite bespaart. Deze optie wordt ook wel afgekort als ADF en kan tot circa 50 vel verwerken.

Is wifi op de printer gewenst? 

Veel printers kunnen tegenwoordig verbinden met het wifi-netwerk. Hierdoor hoeft u de computer niet aan te sluiten met kabels en is het ook niet noodzakelijk dat de printer op uw bureau nabij de laptop staat. Daarnaast is het mogelijk printopdrachten te sturen vanaf een smartphone of tablet. Dankzij printen via wifi kunnen ook huisgenoten gebruikmaken van de printer, zolang ze verbonden zijn met hetzelfde netwerk.

We kunnen dus stellen dat de beste printer voor studenten niet perse een specifieke printer is. Het is belangrijk goed te kijken waarvoor de printer wordt aangeschaft, voordat u een keuze maakt. 

Studententip:

Koop de printer met alle huisgenoten en zet hem op de huisrekening. Zo worden de kosten verdeeld en hoeft niemand in huis meer vroeg op voor de copyshop. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten!
 Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!
Back to work starts here!