123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
bijna 4 miljoen klanten! Al 10 jaar lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Epson printer foutmelding? Zo lost u hem op!

Epson printer foutmeldingAls er op het scherm van uw Epson printer een foutmelding verschijnt, kunt u meestal niet meer verder printen. Lastig! Maar ook handig, want de Epson foutcode geeft in ieder geval een indicatie van wat er mogelijk mis is. In dit blog vertellen we u de oplossing voor veelvoorkomende foutcodes én geven we een zo compleet mogelijk overzicht van Epson foutmeldingen. Heeft u hulp nodig of werkt de oplossing niet zoals gehoopt? Aarzel dan niet om contact met de klantenservice op te nemen!

Veelvoorkomende Epson errorcodes

Wat betekent een Epson E-01 foutmelding?

De printer ervaart een storing, mogelijk doordat er papier is vastgelopen. Zet de printer direct uit en controleer of ergens papier vastgelopen is. Verwijder eventueel vastgelopen papier voorzichtig uit de printer en zet hem daarna pas weer aan. Is er geen vastgelopen papier zichtbaar? Neem dan contact op met de klantenservice.

Wat betekent een Epson E-02 foutmelding?

De printer ervaart een storing tijdens het scannen. Zet de printer uit en wacht enkele minuten voordat u deze weer inschakelt. Blijft het probleem zich voordoen? Neem dan contact op met de klantenservice.

Wat betekent een Epson W-01 foutmelding?

Uw printer (of een essentieel onderdeel ervan) is helaas aan het einde van de levensduur gekomen. Deze foutmelding betekent vrijwel altijd dat het tijd is om uw printer te vervangen. Bij 123inkt vindt u diverse inkjetprinters voor scherpe prijzen.

Overzicht van Epson foutmeldingen

In onderstaande tabel ziet u een verzameling van diverse foutmeldingen waar Epson printers meestal mee kampen. Zoek de foutcode op die uw printer toont en probeer de oplossing uit!
 
Code Probleem Oplossing
I-01
W-05
Er is een probleem bij de papierlade: het papier is op, of er ligt juist te veel papier in. Vul de papierlade met nieuw printpapier als deze leeg is. Zorg dat er niet te veel papier in de lade ligt. Druk daarna op de ‘Start’-knop om verder te printen.
W-02
W-03
Het papier is vastgelopen in de printer. Open de klep en zoek het vastgelopen papier. Pak het vastgelopen papier met twee handen vast en trek het voorzichtig in een rechte beweging uit de printer. Start de printer opnieuw op om verder te printen.
W-04 De klep die de cartridges bedekt, is niet gesloten. Sluit de klep van de printer en druk op de ‘Start’-knop om verder te printen.
W-10
W-11
W-41
Er is een probleem met (een van) de cartridges: deze zijn leeg of incorrect geïnstalleerd. Op het LCD-scherm ziet u om welke cartridge(s) het gaat. Vervang eventuele lege cartridges. Blijft de melding staan? Dan is er een cartridge incorrect geïnstalleerd. Druk op de ‘Start’-knop, zodat u bij de cartridges kunt. Duw de cartridges voorzichtig aan, zodat ze goed vastklikken. Druk daarna weer op de ‘Start’-knop om verder te printen.
W-12 De cartridges worden niet herkend. Op het LCD-scherm ziet u om welke cartridge(s) het gaat. Als u huismerk cartridges gebruikt, kunt u deze melding meestal negeren en op ‘Doorgaan’ klikken om verder te printen. Print de printer nog steeds niet? Dan zijn de cartridges waarschijnlijk leeg. Bestel nieuwe Epson cartridges en vervang de exemplaren die het probleem veroorzaken.
I-11 Er is geen geheugenkaart gedetecteerd of deze is onjuist geplaatst. Plaats een geschikte geheugenkaart in de printer of zorg dat deze wel correct geplaatst is.
W-30
W-31
Er is een geheugenkaart incorrect geïnstalleerd, of de geheugenkaart is niet geschikt voor de printer. Het kan ook dat de geheugenkaart bestanden bevat die de printer niet kan lezen. Verwijder de geheugenkaart en controleer of de bestanden geschikt zijn voor de printer. Blijft het probleem zich voordoen? Probeer dan een andere geheugenkaart te gebruiken.
I-50
I-51
I-52
Het document dat u probeert te scannen is niet correct op het scanglas geplaatst, of er is een ander probleem ontstaan tijdens het scannen. Herplaats het document op het scanglas en gebruik de markeringen om te zorgen dat het op de juiste manier ligt.
W-01 Uw printer (of een essentieel onderdeel ervan) is helaas aan het einde van de levensduur gekomen. Meestal betekent deze melding dat het tijd is om een nieuwe printer te kopen. U kunt nog proberen om contact op te nemen met het Epson service center voor technisch support.
E-02 De printer ervaart een storing tijdens het scannen. Zet de printer uit en wacht enkele minuten voordat u deze weer inschakelt. Blijft het probleem zich voordoen? Neem dan contact op met de klantenservice.
E-01 De printer ervaart een storing, mogelijk doordat er papier is vastgelopen. Zet de printer direct uit en controleer of ergens papier vastgelopen is. Verwijder eventueel vastgelopen papier voorzichtig uit de printer en zet hem daarna pas weer aan. Is er geen vastgelopen papier zichtbaar? Neem dan contact op met de klantenservice.
E-10 Een absorptiekussen heeft het eind van de levensduur bereikt. Hierin wordt overige inkt opgevangen. Zet de printer uit en contacteer het Epson service center. Een reparateur kan u helpen bij het vervangen van het absorptiekussen.
W-13 Een absorptiekussen nadert het eind van de levensduur. Hierin wordt overige inkt opgevangen. U kunt nog even verder printen door op de ‘Start’-knop te drukken. Het is wel raadzaam om het Epson service center te contacteren, zodat het absorptiekussen tijdig vervangen wordt.

Epson printer resetten

Als bovenstaande oplossingen niet of slechts tijdelijk werken, helpt het soms ook om de gehele printer een keer te resetten. Eventuele problemen in de software of andere storingen lossen hierdoor mogelijk vanzelf op.

Hoe kan ik mijn Epson printer resetten?

De meeste Epson printers hebben een resetknop aan de achterkant. Volg onderstaande stappen om deze te gebruiken:
  1. Zet de printer uit met de Aan/Uit-knop
  2. Gebruik een speld om de resetknop in te drukken
  3. Zet de printer aan, terwijl u de resetknop ingedrukt houdt
  4. Laat de resetknop los zodra er een pagina uit de printer komt
  5. Hierna zal er nog een pagina uit de printer komen, waarop een IP-adres staat.
  6. Gebruik dit IP-adres om de printer opnieuw in te stellen. Uw printer is nu gereset.
Werkt dit niet bij uw printer? Raadpleeg de handleiding om te zien of er een andere resetprocedure is, of neem contact op met de klantenservice van 123inkt.

Heeft u de juiste oplossing voor uw Epson foutcode niet gevonden? Of heeft u nog vragen over uw specifieke foutmelding? Onze specialisten helpen u graag om uw Epson printer weer werkend te krijgen.
  Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!
Back to work starts here!