123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
bijna 4 miljoen klanten! Al 10 jaar lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

HP printer foutmelding? Zo lost u hem op!

HP printer foutmeldingU heeft een pracht van een document gemaakt en drukt op de printknop. Het verwachte geluid van een printer die zichzelf in gereedheid brengt, blijft echter uit. Op het scherm van uw HP printer ziet u een foutcode. Wat betekent het getal dat u ziet? Geen zorgen, wij leggen de foutmeldingen van de HP inkjetprinters en laserprinters uit. Zo weet u precies wat er speelt en hoe u dit oplost. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met de klantenservice.

De meest voorkomende HP foutcodes

Wat betekent de foutmelding 02 op mijn HP printer?

De HP foutcode 02 heeft te maken met de printerkabel. Haal de printerkabel even uit de printer en koppel hem daarna weer vast. Herstart vervolgens de printer. Indien de foutmelding niet verdwijnt, kan een nieuwe printerkabel de oplossing zijn. Update ook de drivers van de printer. Nog steeds een 02 foutcode? Dan is er mogelijk sprake van een hardwareprobleem.

Wat betekent de foutmelding 12 op mijn HP printer?

De HP foutmelding 12 betekent dat er een klep openstaat of dat er een cartridge niet goed geïnstalleerd is. Herplaats de cartridges en controleer of alle kleppen van de printer gesloten zijn.

Wat betekent de foutmelding 13 op mijn HP printer?

Foutcode 13 wijst op een papierstoring in uw printer. Soms wordt dit ook aangegeven met foutmelding E3. Waarschijnlijk is er ergens papier vastgelopen. Zet de printer uit en open de klep. Pak het vastgelopen papier met twee handen vast en trek het voorzichtig in een rechte beweging uit de printer.

Wat betekent de foutmelding 41/49 op mijn HP printer?

Deze melding wordt veroorzaakt door een tijdelijke fout in de motor van de printer. Druk op "cancel" om de afdrukopdracht af te breken. Controleer of alle kleppen gesloten zijn, of de cartridges of toners juist zijn geïnstalleerd en of de printer correct is aangesloten. Afhankelijk van uw type printer kan de 41/49 foutmelding ook wijzen op een firmware-probleem. Het updaten van de firmware en het herstarten van de printer zou dit moeten oplossen.

Overzicht van HP foutmeldingen

Ziet u de HP foutmelding van uw printer hierboven niet staan? Bekijk dan onderstaande tabel. Hierin vindt u een overzicht van andere HP foutcodes, inclusief een mogelijke oplossing. Soms heeft een foutcode per printer een andere betekenis en daarom zijn er meerdere oplossingen mogelijk. Probeer ze gerust allemaal uit.
 
Code Probleem Oplossing
02 Deze foutcode heeft te maken met de driver of de printerkabel. Haal de printerkabel uit de printer en koppel hem daarna weer vast. Herstart de printer. Indien de foutmelding niet verdwijnt, kan een nieuwe printerkabel de oplossing zijn. Update ook de drivers van de printer. Ziet u de foutcode nog steeds? Dan is er mogelijk sprake van een hardwareprobleem.
10 De printer kan de chip van de toner of cartridge niet lezen. Herstart de printer en plaats de toner/cartridge opnieuw in de printer. Indien dit niet helpt, kan er sprake zijn van een hardwareprobleem.
11 Het papier is op. Vul de papierlade met nieuw papier. Is de papierlade niet leeg, dan is er waarschijnlijk een probleem met de papiersensor. Controleer dan of de sensor bevuild is of wellicht defect. U kunt de handleiding raadplegen om te zoeken waar deze zich bevindt.
12 Er staat een klep open of een van de cartridges is niet goed geïnstalleerd. Herplaats de cartridges en controleer of alle kleppen van de printer gesloten zijn.
13 Papierstoring, het papier is vastgelopen in de printer. Pak het vastgelopen papier met twee handen vast en trek het voorzichtig in een rechte beweging uit de printer.
14 Er zijn geen cartridges geïnstalleerd of uw printer herkent de cartridges niet. Verwijder en herinstalleer de cartridges. Mocht dit niet werken, reset dan de printer zonder de cartridges en plaats ze na de reset opnieuw.
16 Een veelvoorkomende foutcode die aangeeft dat de toner (bijna) leeg is. Bestel een nieuwe HP toner en vervang de lege toner.
20
21
Uw afdruktaak overschrijdt de geheugencapaciteit van uw printer. Uw printopdracht moet kleiner worden. Dit doet u bijvoorbeeld door het document te vereenvoudigen of de DPI te verkleinen. Gebeurt dit vaker? Dan kunt u er ook over nadenken om extra geheugen op uw printer te installeren. Blijft het probleem zich voordoen? Probeer een andere printerdriver. U downloadt deze vanaf de ondersteuningswebsite voor de printer.
22 Er is een communicatieprobleem tussen uw printer en de computer. Controleer of de kabel goed is aangesloten aan beide kanten. Probeert u ook eens een andere computerpoort te gebruiken. Lost dit het probleem niet op? Probeer dan op een andere manier te verbinden. Wanneer het probleem aanhoudt, kan het aan de hardware liggen.
24
25
Er zijn te veel printopdrachten naar de printer gestuurd. Hierdoor is het geheugen van de printerwachtrij te vol. Verwijder documenten uit de wachtrij. Ook kunt u proberen de opdrachten die naar de printer gestuurd worden, te verkleinen. Hierdoor passen er meer opdrachten in de wachtrij.
30 Deze code verschijnt bij PostScript firmware fouten. Probeer een ander PostScript-bestand te printen of herplaats de PostScript SIMM. Meer informatie hierover vindt u in de gebruikershandleiding van uw printer.
30.1 De harde schijf van uw printer is gecrasht. Druk op de ‘selecteren’- of ‘select’-knop van uw printer. Indien de foutcode in beeld blijft, kan er sprake zijn van een hardwarefout.
40 De verbinding tussen uw printer en de computer is verbroken door een fout in de gegevensoverdracht. Check de verbindingsinstellingen en controleer of alle kabels goed aangesloten zijn. In sommige gevallen helpt het om de ‘selecteren’- of ‘select’-knop in te drukken. Het nadeel hiervan is dat er data uit de wachtrij verloren kan gaan en u sommige pagina’s opnieuw moet printen.
41/49 Een tijdelijke fout in de motor van de printer zorgt voor deze melding. Druk op "cancel" om de afdrukopdracht af te breken. Controleer of alle kleppen gesloten zijn, of de cartridges of toners juist zijn geïnstalleerd en of de printer correct is aangesloten. Afhankelijk van uw soort HP-printer kan dit ook wijzen op een firmware-probleem. Het updaten van de firmware en het herstarten van de printer zou dit moeten oplossen.
50.1 Door een te lage temperatuur is er een probleem met de fuser ontstaan en kan deze niet meer opwarmen. In dit geval is het nodig om een reparateur te bellen.
50.2 Er is iets fout gegaan tijdens het opwarmen van de fuser of de opwarmperiode is verstreken. In dit geval is het nodig om een reparateur te bellen.
50.3 De fuser is te heet geworden. In dit geval is het nodig om een reparateur te bellen.
50.4 De fuser is defect. Dit is mogelijk veroorzaakt door een probleem met de netvoeding. In dit geval is het nodig om een reparateur te bellen. Soms kan de printer niet meer gerepareerd worden en kunt u beter een nieuwe printer te bestellen.
50.5 Er zit een verkeerde fuser in de printer. In dit geval is het nodig om een reparateur te bellen.
50.6 De fuserverwarming is gestopt, mogelijk door oververhitting. In dit geval is het nodig om een reparateur te bellen.
50.7 Door een probleem met de aandrijfmotor van de fuser, is er een storing ontstaan in het drukontlastingsmechanisme van de fuser. In dit geval is het nodig om een reparateur te bellen.
50.8 Er is een probleem opgetreden met de secundaire thermistor. De thermistor regelt de temperatuur van de fuser en is een essentieel onderdeel van de printer. In dit geval is het nodig om een reparateur te bellen, maar de reparatie is erg duur. Vaak kunt u dus beter een nieuwe HP laserprinter te kopen.
50.9 De fusertemperatuur is te hoog. Hoogstwaarschijnlijk moet de fuser vervangen worden. Het is verstandig om een reparateur te bellen.
51 Dit komt vaker voor bij oudere printers. Deze code betekent dat het lipje aan de onderkant van een cartridge is afgebroken of ontbreekt. Een andere mogelijkheid is een probleem met de scannereenheid op uw model. Controleer de cartridges. Mogelijk moet u de cartridge met een gebrek vervangen.
52 Dit betekent dat er iets fout is met de veelhoekspiegel die wordt gebruikt tijdens het scannen. Probeer het op te lossen door de printer te resetten en van nieuwe kabels te voorzien. Indien dit niet werkt, moet er een onderdeel van de scanner vervangen worden. Bel hiervoor een reparateur. U kunt ook een losse scanner gebruiken.
54 Er is een probleem met (een sensor van) de toner/cartridge. Controleer of de toner/cartridge vervangen moet worden en kalibreer de printer. Voer daarna een reinigingsprogramma uit. Helpt dat niet? Dan moet er mogelijk een sensor vervangen worden. Bel hiervoor een reparateur.
55 Er is een slechte verbinding tussen de DC-controller en de formatter. Als een reset van de printer niet werkt, is het nodig om een reparateur te bellen.
56 Er is een fout met de printer. Afhankelijk van het model HP-printer kunt u deze fout oplossen. - Zorg dat de papierlade correct is geïnstalleerd.
- Herinstalleer de stapelaar.
- Zorg ervoor dat u niet afdrukt via de duplexeenheid.
- Zorg dat de duplexmodus is uitgeschakeld bij het afdrukken van enveloppen.
- Controleer of de printerconfiguratie correct is uitgevoerd.
57.xx Een of meerdere ventilatoren in uw printer zijn defect. In dit geval is het nodig om een reparateur te bellen.
58.xx Er is een probleem met een van de sensors van de printer. Controleer de omgevingssensor, geheugencontroller, ventilator en stroom- of DC-controller. Indien het probleem zich niet hier bevindt, is het nodig om een reparateur te bellen.
59 Deze foutcode betekent dat er een motorfout is in de hoofdmotor, de fusermotor, de motor van de image drum of de ETC-motor. Herplaats of verander het geheugen van de printer. Na een reset zou hij weer moeten werken.
60- Deze code komt het meest voor bij nieuwere modellen. Het wijst op een fout met de gemotoriseerde tray lift. Controleer of de tray lift niet wordt geblokkeerd door obstakels, zoals nietjes of paperclips.
Heeft u deze code op een ouder printermodel? Dan kan het een probleem zijn met het geheugen. Dit is op te lossen door het herinstalleren van de geheugenkaart.
61
62
63
Er is een defecte formatteerkaart of geheugenkaart gedetecteerd. Herplaats de geheugenchips of vervang de formatteerkaart.
64
65
Deze foutcode wijst op een defecte DC-controller, onjuist geplaatste firmware-DIMM’s of een defecte formatteerkaart. Dit is op te lossen door de printer te herstarten. Mocht dit niet de oplossing bieden, plaats dan de DIMM-formatteerkaart opnieuw.
66 Er is een probleem met een extra papier- of enveloplade. Controleer de verbindingen tussen de extra units. Mocht het probleem aanhouden, bel dan een reparateur.
67 Er is een serviceprinterfout of een geheugenfout. Controleer of uw papierlades en verbindingskabels niet zijn beschadigd. Probeer ook eventuele SIMM’s te herplaatsen.
68 Deze code wijst op een NVRAM-fout. Dit kan betekenen dat de NVRAM vol is. Reset de NVRAM en druk een configuratiepagina af.
69 Er is een probleem met de duplexeenheid. Dit is het onderdeel dat dubbelzijdig afdrukken mogelijk maakt. Controleer of er obstakels zijn, bijvoorbeeld vastgelopen papier.
70
71
De SIMM of de cartridge is niet compatibel met de printer. Dit is een zeldzaam probleem. In dit geval is het nodig om een reparateur te bellen, om advies te vragen. Gebruikt u 123inkt cartridges? Bekijk dan onze tips bij problemen met huismerk cartridges.
72 Er is een niet-werkende cartridge gedetecteerd. Zet de printer uit en controleer of de cartridges goed zijn geïnstalleerd.
79
80
81
Er is een probleem gedetecteerd met een accessoire, I/O-kaart of de firmware. Zorg dat de printer is bijgewerkt met de nieuwste firmware.
89 Er is een PostScript ROM-fout geïdentificeerd.
Voor enkele printers kan dit ook een probleem met een accessoire betekenen.
Controleer uw PC-ROM op eventuele schade en reset de printer.
99 Er is een storing met de flash-firmware. Het bijwerken naar de nieuwste firmware of het vervangen van de flash-firmware-DIMM zou dit probleem moeten oplossen.

Reset uw HP printer

Voor enkele probleemoplossingen is een volledige reset van uw printer nodig. Ook kan een reset soms uitkomst bieden, als bovenstaande oplossing niet het gewenste resultaat biedt. Maar hoe voert u zo’n reset eigenlijk uit? Bekijk onderstaand stappenplan:

Hoe reset ik mijn HP printer?

  1. Zet de printer aan. Ga pas verder als de printer opgestart is en geen geluid meer maakt.
  2. Haal eventuele datakabels uit de printer.
  3. Laat de printer aanstaan, maar haal de stekker uit het stopcontact en uit de printer.
  4. Wacht minimaal 1 minuut.
  5. Steek de stekker weer in de printer en in het stopcontact.
  6. Zet de printer aan, als hij niet vanzelf aangaat.
  7. Geeft de printer aan dat hij moet kalibreren? Druk dan op OK.
  8. Verbind de printer weer met de datakabel.
  9. Uw printer is gereset!
Heeft de oplossing in de tabel niet geholpen en lost een volledige reset uw probleem ook niet op? Dan staan onze toppers van de klantenservice gelukkig altijd voor u klaar. Neem contact op via e-mail of telefoon en wij staan u graag te woord.
  Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!
Back to work starts here!