123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Scanners

Met een scanner digitaliseert u in een handomdraai documenten en foto’s. Dat is handig voor zowel thuis als op kantoor. Koop hier de beste scanners van merken zoals Epson, Brother en Canon!

1 - 0 van 0

Scanners

Scanner kopen? De beste scanners vindt u hier

Van een vel papier naar een scherm; een scanner maakt het mogelijk. Dit handige apparaat vormt de schakel tussen fysieke en digitale documenten en foto’s, zodat u nog makkelijker archiveert, organiseert en bewaart. U koppelt de scanner met een usb-kabel aan uw laptop of computer en voor u het weet, verschijnt de pagina op het computerscherm. Er zijn zelfs scanners met wifi, zodat u de scanner nog makkelijker verbindt met (mobiele) apparaten door het hele huis.

Diverse soorten scanners

Verschillende doelen vragen om verschillende scanners. Waar de een namelijk uitblinkt in snelheid, bereikt u met de ander fotoscans van uitstekende kwaliteit. Als u veel scant, loont het dus zeker om een geavanceerde scanner aan te schaffen. Deze heeft namelijk veel meer opties dan de ingebouwde scanner die u op veel all-in-one printers vindt. Hieronder vertellen we meer over de bekendste scanners en hun eigenschappen.

Documentscanners

Razendsnel en efficiënt documenten inscannen doet u met een documentscanner. Doordat documentscanners speciaal bedoeld zijn om documenten in te scannen, hebben ze een aantal snufjes waar een ingebouwde scanner op een printer niet aan kan tippen. De volgende eigenschappen maken een documentscanner zo handig:
 • Meestal in A4 formaat, aangezien de meeste documenten dat ook zijn.
 • Scant grote hoeveelheden vellen per keer.
 • Papier wordt automatisch ingevoerd met behulp van ADF (Automatic Document Feeder).

Flatbed scanners

Flatbed scanners werken met een glasplaat en een felle scanlamp. U kent ze vast, want dit is de bekendste variant, die meestal ook in een printer ingebouwd zit. De voordelen van een flatbedscanner zijn onder andere:
 • Veelzijdig: u scant o.a. papieren, paspoorten, tijdschriften en dikke documenten.
 • Scant in hoge resolutie en dus ideaal als foto scanner.
 • Enkele flatbedscanners beschikken over ADF voor een snellere verwerking.

Mobiele scanners

Heeft u vaak afspraken op locatie en wilt u ook daar contracten, formulieren en facturen snel kunnen inscannen? Dan is een mobiele documentscanner ideaal. Dit type scanner biedt u onder meer:
 • Het gemak van ingescande documenten, waar u ook bent.
 • Draagbaarheid en compact design, waardoor ze ideaal zijn voor thuiskantoren of onderweg.

Handscanners

Hiermee scant u geen documenten of foto’s, maar barcodes op labels, bonnen of telefoonschermen. Handscanners werken ook met QR-codes en zijn dus zeer breed toepasbaar, maar vooral in winkels en magazijnen is een barcode scanner of streepjescode scanner een ideaal hulpmiddel. Handscanners zijn meestal draadloos.

De beste scanners van topmerken

Een kostbaar document of een foto inscannen is een nauwkeurig werkje, dus in ons assortiment vindt u alleen de beste scanners. Document scanners van Canon, HP flatbed scanners, mobiele scanners van Brother en ook een Epson scanner mogen natuurlijk niet ontbreken. Doordat wij alleen samenwerken met A-merken, weet u zeker dat het goedkomt wanneer u papierwerk of foto’s inscant.

Mogelijk ook interessant voor u

Veelgestelde vragen

Welke soorten scanners zijn er?

Er wordt meestal onderscheid gemaakt tussen:
 • Documentscanners: voor het scannen van grote hoeveelheden documenten.
 • Flatbedscanners: voor scans in hoge resolutie, bijvoorbeeld foto’s.
 • Mobiele scanners: voor het maken van scans als u veel onderweg bent.
 • Handscanners: voor barcodes en QR-codes.
Afhankelijk van uw doelen, kiest u de juiste soort. Bij 123inkt leest u alles over de verschillende soorten scanners.

Wat is een OCR scanner?

OCR staat voor Optical Character Recognition. Met behulp van deze techniek kan een scanner als het ware uw tekst ‘lezen’. De OCR scanner herkent de scan eerst als afbeelding, maar zet de letters, cijfers en leestekens vervolgens om naar bewerkbare tekst, bijvoorbeeld in een Word-document. Met OCR creëert u dus een scan die veel eenvoudiger te bewerken en doorzoeken is dan een ‘normale’ scan die niet met OCR gemaakt is.

Hoe verbind ik een scanner met mijn computer?

Een meegeleverde usb-kabel zorgt meestal voor de verbinding tussen uw pc of laptop en de scanner. Ook zijn er diverse draadloze scanners op de markt, waarbij de verbinding via wifi gemaakt wordt. Hiermee kunt u vaak ook scannen naar een mobiel apparaat, zoals een telefoon of tablet.


Als u nog vragen heeft over het bestellen van scanners, bekijk dan of uw antwoord op de 'Vraag en antwoord' pagina staat. Staat uw vraag er niet tussen? Dan helpt onze klantenservice u graag verder.