123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Documentscanners


Hier vindt u ons complete aanbod documentscanners in alle soorten en maten, altijd voor de laagste prijs. Kies handige functies zoals ADF en OCR voor extra gebruiksvriendelijkheid. Bestel voor 23:59 en ontvang uw documentscanner morgen al!

1 - 24 van 29

De beste documentscanners koopt u hier

Met een documentscanner tovert u fysieke facturen, contracten en brieven in een handomdraai om tot digitale bestanden. Het apparaat is speciaal ontworpen om zo snel en efficiënt mogelijk documenten te digitaliseren. Dat is ideaal in zakelijke omgevingen, waar veel met tekstdocumenten gewerkt wordt.

In onze webshop verkopen we zowel eenvoudige scanners voor thuis of op een klein kantoor, als professionele modellen die razendsnel uw documenten scannen. Hulp nodig bij het kiezen? We vertellen u graag meer over de diverse eigenschappen van documentscanners.

Efficiënt documenten scannen

Documentscanners hebben een aantal kenmerken, waardoor ze zich onderscheiden van andere typen scanners. Deze kenmerken maken het mogelijk om snel en efficiënt documenten te scannen met één druk op de knop. Denk bijvoorbeeld aan:
  • Automatic Document Feeder (ADF)
    Al onze documentscanners zijn voorzien van ADF, oftewel automatische documentinvoer. Dit is namelijk echt onmisbaar voor dit type scanner, dat letterlijk gemaakt is om grote hoeveelheden papier te verwerken. Let wel goed op de capaciteit van de ADF: sommige documentscanners verwerken slechts 10 vellen tegelijk, andere tot wel 100 vellen.
  • Optical Character Recognition (OCR)
    Ook OCR mag bij een documentscanner niet ontbreken. Deze functie zorgt ervoor dat letters en cijfers herkend worden tijdens het scannen. Hierdoor is het bestand dat u op de pc ontvangt een tekstbestand dat u kunt doorzoeken en bewerken in bijvoorbeeld Word of Excel. De meeste documentscanners op onze website zijn voorzien van OCR-software.
  • Duplex
    De duplexfunctie zorgt ervoor dat u ook dubbelzijdige documenten kunt scannen. Wanneer uw organisatie veel met dubbelzijdige documenten werkt, bijvoorbeeld om te besparen of duurzamer te zijn, is de duplex-functie op een documentscanner een onmisbare eigenschap.

Kies de juiste resolutie

Voor het inscannen van scherpe documenten is het van belang om een documentscanner met een goede resolutie te kiezen. De scanresolutie wordt uitgedrukt in ‘dots per inch’ (dpi) en het principe is simpel: hoe meer ‘dots’ de scanner op een inch kan waarnemen, hoe scherper het ingescande document is. Voor het inscannen van documenten adviseren we minimaal 300 dpi. Zo zijn uw scans van hoge kwaliteit en blijft de bestandsgrootte toch beperkt. Zoekt u een scanner met een hoge dpi voor het scannen van foto’s? Bekijk dan de pagina met flatbedscanners.

Uw documentscanner verbinden

De meeste documentscanners koppelt u via een USB-kabel aan uw computer of laptop. Ook zijn er enkele documentscanners met wifi of wifi direct. Deze scanners verbindt u draadloos met elk apparaat, waardoor het ook mogelijk is om het document direct naar een smartphone of tablet te scannen.

Handig bij uw documentscanner

Veelgestelde vragen

Wat is de beste documentscanner?

Dat hangt af van uw eisen aan het apparaat. Een goede documentscanner heeft op z’n minst Automatic Document Feeder (ADF) en Optical Character Recognition (OCR), zodat u zo efficiënt en snel mogelijk documenten scant. Neem een kijkje op 123inkt.nl voor de beste documentscanners met een goede prijs-kwaliteitverhouding!

Hoe gebruikt u een documentscanner?

Heel simpel: verbind de documentscanner via USB of wifi met uw pc of smartphone, plaats de te scannen documenten in de daarvoor bestemde papierlade en druk op ‘Start’. Doordat documentscanners voorzien zijn van automatische documentinvoer, doet het apparaat al het werk voor u!

Wat kunt u met een documentscanner?

Een documentscanner is speciaal ontworpen om tekstdocumenten te digitaliseren. Het apparaat heeft enkele kenmerken (zoals ADF en OCR) die dat extra eenvoudig maken. Daarnaast zijn sommige documentscanners ook geschikt om ID-kaarten, dubbelzijdige documenten, lange documenten, visitekaartjes, enveloppen of zelfs post-its te scannen.


Heeft u vragen over het bestellen? Bekijk onze Vraag en antwoord-pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Natuurlijk helpt ook onze klantenservice u graag even verder.