Vanwege de extreme drukte kan de bezorging langer duren dan u gewend bent. Meer informatie
123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
E-mail:     info@123inkt.nl 
Vragen:   123inkt.nl/help
 
Meer dan 3 miljoen klanten! Al 10 jaar lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Welke Brother printerseries zijn er?


 
Wilt u een nieuwe Brother printer aanschaffen? Dan kunt u kiezen uit een ruim aanbod inkjetprinters en laserprinters. Al deze printermodellen zijn onderverdeeld in drie printerseries. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze series? We begrijpen het helemaal als u het niet direct kunt zien; de Brother printerseries lijken namelijk een beetje op elkaar. De duidelijkste verschillen komen naar voren in het aantal functies en de geschikte toepassing. Om de keuze tussen de verschillende opties makkelijker te maken, zetten wij hieronder alle Brother printerseries op een rij.

Brother HL: eenvoudige printers met één functie

De Brother HL serie bestaat uit printers met slechts één functie: printen. U kunt dit dan ook als de meest eenvoudige productlijn beschouwen. Als u nooit documenten hoeft te kopiëren, scannen of faxen, is het natuurlijk onnodig om een complexere printer te kopen. De Brother HL serie is dan de juiste keuze voor u. Als u naast printen ook behoefte heeft aan andere functies, sluit een andere printerserie beter aan bij uw wensen. Lees dan de informatie over de Brother MFC en DCP series.

HL printers zijn verkrijgbaar als inkjetprinter, led-printer en als kleuren- of zwart-wit laserprinter. Zo kunt u kiezen of het produceren van monochrome afdrukken voldoet of dat u ook kleurrijke teksten en afbeeldingen op papier wilt zetten.

Brother MFC: all-in-one printers

De Brother MFC serie biedt meer mogelijkheden dan de HL serie. De printers die in deze categorie vallen, zijn allemaal all-in-one printers. Dat betekent dat u met deze apparaten niet alleen kunt printen, maar ook kopiëren, scannen en soms zelfs faxen. We noemen dit ook wel multifunctionele printers, aangezien deze modellen drie of zelfs vier functies vervullen. De naam van de serie, MFC, staat dan ook voor Multifunction Copier.

In de MFC serie vinden we zowel inkjetprinters als laserprinters, waaronder voornamelijk kleurenprinters. De printermodellen zijn geschikt voor thuisgebruik en voor licht tot middelmatig intensief gebruik op kantoren.

Brother DCP serie: all-in-one printer voor intensief gebruik

Bent u op zoek naar een all-in-one printer voor intensief gebruik op kantoor? Dan is dit de juiste printerserie voor u. De Brother DCP (Digital Copier Printer) serie bevat namelijk multifunctionele printers die de stroom van afdruktaken op drukke kantoren goed aankunnen. DCP printers zijn over het algemeen voorzien van een grotere behuizing dan de printers in de andere Brother series. In de grote papierlade kunt u genoeg papier plaatsen voor grote printopdrachten. Ook bij de DCP serie kunt u kiezen uit inkjetprinters, led-printers en kleuren- of zwart-wit laserprinters.

Weet u dankzij dit overzicht welke Brother printerserie het beste bij u past? Dan is het tijd voor de volgende stap: het perfecte printermodel vinden! Door de specificaties van de modellen te vergelijken, vindt u de printer die aan al uw wensen voldoet. Wilt u meer hulp bij het kiezen van een printer? Neem dan contact op met onze klantenservice voor een persoonlijk printeradvies.

Wilt u meer weten over de verschillende printerseries van andere merken, zoals HP, Epson en Brother? Bekijk dan ons blogoverzicht.
  Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% btw)
Laagsteprijsgarantie!