123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail:     info@123inkt.nl 
Vragen:   123inkt.nl/help
Afhalen alleen op afspraak
Meer dan 3 miljoen klanten! Al 10 jaar lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Welke printer is zakelijk het beste?

Welke printer is zakelijk het beste?
 

Op kantoor wordt er veel geprint. Het is dus belangrijk dat er een goede printer staat. Welke printer is zakelijk het beste? Het antwoord daarop is voor elke organisatie anders. Dat betekent dat u eerst enkele keuzes moet maken, maar dat u daarna wel de ideale kantoorprinter vindt die aan de eisen en wensen van úw organisatie voldoet.

Keuze 1: een inkjetprinter of een laserprinter?

U wist vast al dat er verschillende soorten printers bestaan, waarvan inkjet- en laser de meest voorkomende zijn. Inkjet printers maken gebruik van inktcartridges (tankjes met inkt), terwijl laserprinters gebruikmaken van een of meerdere toners (gevuld met tonerpoeder). Beide technieken zijn heel geschikt voor zakelijk gebruik, maar er zijn wel enkele belangrijke verschillen.

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen een inkjet- en laserprinter:
  • Afdrukcapaciteit
Laserprinters zijn geschikt voor het printen van grotere aantallen pagina’s en daarmee zijn ze de meest voor de hand liggende keuze voor een druk kantoor. Dat ze bedoeld zijn voor meer afdrukken, ziet u al aan de papierlade die groter is dan die van de meeste inkjetprinters. Ook gaan toners een stuk langer mee dan inktcartridges. Dat betekent dat toners minder vaak vervangen hoeven te worden, een klusje waar de meeste collega's niet dol op zijn.
  • Printsnelheid
Laserprinters, zeker zwart-wit modellen, bereiken de hoogste printsnelheden. Echter zijn er bij zowel inkjet- als laserprinters grote verschillen in de printsnelheid. Als dit voor uw bedrijf een belangrijk punt is, dient u dit zeker te vergelijken in de specificaties van de printers voordat u de knoop doorhakt.
  • Afdrukkwaliteit
Uw zakelijke afdrukken moeten er netjes en representatief uitzien. Gelukkig zijn zowel een laser- als inkjet printer meer dan geschikt voor het afdrukken van professionele brieven, presentaties, contracten en andere belangrijke documenten. Alleen als u veel foto’s print, dan is een inkjetprinter aan te raden. Dit printertype blinkt namelijk uit in het printen van prachtige (kleuren)foto's.

Een groot bedrijf of een drukke afdeling profiteert vooral van de voordelen van laserprinters: de snelheid en de hogere capaciteit. Bent u ZZP’er of werkt u op een klein kantoor? Dan is een compacte, veelzijdige inkjet printer ook het overwegen waard.

Meer verschillen tussen inkjet- en laserprinters? Bekijk onze printerkeuzehulp.

Keuze 2: zwart-wit of kleur? (alleen voor laserprinters)

Kiest u voor laser? Dan kunt u kiezen tussen een zwart-wit laserprinter (monochroom) en een kleurenlaserprinter. Bijna alle moderne inkjet printers bevatten zowel zwarte als kleuren inkt, dus deze keuze hoeft u niet te maken als u voor een inkjet printer kiest.

Een zwart-wit laserprinter volstaat als u alleen teksten, pakbonnen of andere documenten voor intern gebruik print. U profiteert van een hoge printsnelheid, een lagere aanschafprijs en het gemak van slechts één tonercartridge te hoeven vervangen. Bedenk wel dat zelfs een logo boven een brief in grijstinten geprint zal worden. Als u ook documenten voor anderen print (extern gebruik), is een kleurenprinter al snel de betere keuze. Bij twijfel kunt u het beste kiezen voor de veelzijdigheid van de kleurenlaserprinter. Deze stelt u in staat om (nu of in de toekomst) een grotere verscheidenheid aan documenten te printen.

Keuze 3: een A4-printer of toch een A3-printer?

De meeste printers drukken af op A4-formaat (en kleiner), maar er zijn ook veel modellen verkrijgbaar waarmee u tot A3-formaat kunt printen. Zo kunt u posters, tekeningen, plannen, schema’s en plattegronden op A3 afdrukken. Als u kiest voor een A3-model, dan is het ook handig om voor een printer met meerdere papierladen te kiezen. Zo ligt er altijd A4- én A3-papier klaar voor een afdrukopdracht.

Keuze 4: aansluitmogelijkheden en netwerkopties

In veel kantoren zijn alle computers op één netwerk aangesloten en is het fijn als er vanaf elke computer geprint kan worden. U wilt de printer dan op het netwerk aansluiten. Kies voor een printer met Ethernet-aansluiting om de netwerkkabel direct in de printer te kunnen pluggen. Natuurlijk is het ook een optie om voor een wifi-printer te kiezen. Door de wifi-printer in te stellen op het kantoornetwerk kan er binnen dit netwerk ook mobiel worden geprint. Wordt de zakelijke printer maar vanaf één computer gebruikt? Dan volstaat de USB-aansluiting die u op bijna elke printer vindt.

Keuze 5: besparende printerfuncties

Op drukke kantoren wordt veel geprint. De papiervoorraad gaat er dan snel doorheen. Gelukkig kunt u het papierverbruik aanzienlijk verlagen door te kiezen voor een printer met automatisch dubbelzijdig printen (duplex). Een bijkomend voordeel van dubbelzijdig printen is dat de papierlade maar de helft zo vaak hoeft te worden bijgevuld. Dat is weer goed voor de productiviteit.

Kiest u voor een printer met scanner en verwacht u dat er regelmatig gescand gaat worden? Dan bespaart u tijd door te kiezen voor een printer met ADF (Automatic Document Feeder). U kunt nu een volledig document in één keer invoeren en de printer scant elke pagina, terwijl u iets anders doet.

Keuze 6: alle andere handige printerfuncties voor uw kantoor

Deze printerfuncties zijn mogelijk ook interessant voor uw kantoorprinter:
  • Scanner;
  • fax;
  • printen vanaf een telefoon;
  • grote papierlade (minder vaak papier bijvullen);
  • meerdere papierladen (bijvoorbeeld een extra lade voor briefpapier met logo);
  • printen met een pincode;
  • scannen naar e-mail.
Of een printer deze opties heeft, ziet u eenvoudig in de specificatielijst bij elke printer op 123inkt.nl.

Keuze 7: welke inkt of toners gebruikt uw kantoorprinter?

Voor het maken van de laatste selectie, is het slim om te kijken naar de printkosten waar uw bedrijf straks mee te maken krijgt. Belangrijk daarbij is, om niet alleen naar de aanschafprijs van de printer te kijken. Op lange termijn bespaart u meer door te kiezen voor een printer met een lage prijs per pagina. Dit wordt bepaald door de kosten van de toner of inktcartridge en het aantal pagina’s dat u daarmee kunt printen. Hier kan een behoorlijk verschil in zitten en daar profiteert u straks bij elke afdruk van. De komende jaren blijft u besparen, vooral als uw afdeling of bedrijf groeit en er meer geprint wordt.
  

Zijn huismerk toners en inktcartridges ook geschikt voor zakelijke printers?

Ja, het 123inkt huismerk is ook voor zakelijke printers een heel goede keuze. Door te kiezen voor 123inkt huismerk toners of inktcartridges betaalt u minder voor uw toners en inkt, terwijl de afdrukkwaliteit niet onderdoet voor origineel. Niet alleen de kostenbesparing is zakelijk interessant, maar de hogere capaciteit zorgt er ook voor dat uw collega’s minder vaak een toner of inktcartridge hoeven te vervangen. Zo kan er lekker worden doorgewerkt!

Heeft u de keuze gemaakt?

Nu u precies weet waar uw printer aan dient te voldoen, is het tijd om te gaan kijken welke printer zakelijk het beste is voor úw organisatie. Uw zakelijke printer bestelt u bij 123inkt.nl met de laagsteprijsgarantie.
  Bekijk alle printers op 123inkt.nl  Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% btw)
Laagsteprijsgarantie!