123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
bijna 4 miljoen klanten! Al 10 jaar lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Welke printer print het goedkoopst?

Welke printer print het goedkoopst?
 

Altijd zijn we op zoek naar de beste printerdeal. We zoeken uitstekende kwaliteit tegen de laagste prijs. Het is daarbij belangrijk om geen ‘kat in de zak’ te kopen, maar hoe voorkomt u dat? Waar kunt u op letten en hoe bepaalt u welke printer het beste bij u past? Wij helpen u! 123inkt.nl is namelijk ook expert op het gebied van printers. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring met toners en inktcartridges en weten daarom precies welke printer en inkt het voordeligst is voor u!

Waar gebruikt u de printer voor?

Bij de aanschaf van een nieuwe printer is het belangrijk om te bepalen waar u de printer voor gaat gebruiken. Is dit hoofdzakelijk voor tekstdocumenten of wilt u ook afbeeldingen en foto’s printen? Gaat u veelvuldig afdrukken of is dit meer iets incidenteels? De antwoorden op deze vragen zijn cruciaal bij het selecteren van een nieuwe printer. Ze geven inzicht in welk type printer het beste aansluit bij uw behoeften. Als u weet waar u de printer voor gaat gebruiken, is het makkelijker om te bepalen of een inkjetprinter of laserprinter de beste optie is. 

Inkjetprinter of laserprinter?

U zult ongetwijfeld weten dat er verschillende typen printers bestaan. De twee bekendste daarvan zijn de inkjet- en de laserprinter. De ene is goedkoper in aanschaf, de andere is goedkoper in het gebruik, maar alleen als het apparaat veelvuldig gebruikt wordt.

Als u veel foto’s print en verzekerd wilt zijn van haarscherpe kleurenafdrukken, is een inkjetprinter voor u een logische keuze. Deze zijn bij 123inkt verkrijgbaar vanaf € 39,50 euro en zijn uitermate geschikt voor thuisgebruik. Hoewel deze modellen goedkoop in aanschaf zijn, zijn ze relatief duur in het gebruik. Dit komt door de inktcartridges. Deze moeten bijvoorbeeld vaker vervangen worden dan een toner van een laserprinter. Sommige printermodellen maken gebruik van relatief goedkope inktcartridges, voor andere printers zijn duurdere cartridges vereist. Ook zijn er printers waar wel 8 of meer (!) verschillende inktcartridges ingaan. Let dus goed op het merk van de printer, het type cartridges en de hoeveelheid cartridges dat in de printer gaat. Dit heeft allemaal invloed op de kosten.

Print u grote volumes en is daarom ook de printsnelheid voor u belangrijk? Kijk dan eens naar onze verschillende laserprinters. De aanschafprijs ligt hoger bij deze modellen, maar de printkosten zijn lager. In tegenstelling tot inkjetprinters, werkt een laserprinter met een zogenaamde toner. De printcapaciteit van een toner ligt vele malen hoger dan de capaciteit van een inktcartridge. Zo zijn er toners die tot wel 30.000 pagina’s meegaan! Dat zorgt er wel voor dat een toner een stuk duurder is dan een inktcartridge, maar met die printvolumes verdient u dat zo weer terug.

Bij zowel inkjet- als laserprinters kunt u bij de aanschaf letten op de printresolutie. Deze wordt uitgedrukt in DPI: Dots per Inch. De resolutie zegt iets over de printkwaliteit. Hoe hoger de resolutie, hoe beter de kwaliteit van uw afdrukken. Echter, dat betekent ook dat u meer inkt verbruikt en dus hoger uitvalt in de kosten. 

Wie gaat de printer allemaal gebruiken?

Wat ook invloed heeft op de prijs van een printer, zijn de verschillende netwerkopties. Daarom is het goed om van tevoren na te denken over wie de printer allemaal gaat gebruiken. Als u de printer eenvoudig wilt delen met anderen, is een printer met wifi aan te raden. In veel gevallen kunt u dan ook printopdrachten verzenden vanaf uw mobiel, laptop of tablet. Speelt dit niet zo’n rol? Dan kunt u kiezen voor een printer met een bekabeld netwerk. Het is namelijk zonde om te betalen voor extra opties, als u deze niet gebruikt. 

Goedkoopste inktcartridges of toners

Inmiddels weet u dat er aanzienlijke prijsverschillen zijn tussen inktcartridges en toners. Maar wist u ook dat merk daarbij bepalend is? Zo bent u met het 123inkt huismerk het allervoordeligst uit. Of u nu gebruikmaakt van inktcartridges of toners, u bespaart zo’n 60% ten opzichte van originele verbruiksartikelen. En dat terwijl de afdrukken er precies hetzelfde uitzien! Daarnaast krijgt u van ons levenslange garantie op deze huismerkartikelen.

De ideale printer voor u

Het antwoord op de vraag “welke printer print het goedkoopst?” is dus niet zo zwart-wit als het lijkt. Mocht u nog twijfelen over wat de beste optie voor u is, bekijk dan onderstaand overzicht of zoek contact met onze klantenservice. Onze adviseurs rekenen het graag samen met u uit en geven u persoonlijk advies!
 
Type printer Geschikt voor Printkosten kleur Kosten printer
Inkjetprinter thuisgebruik ca. 140 euro / jaar vanaf € 39,90 
Laserprinter (thuis)kantoor ca. 110 euro / jaar vanaf € 99,50
   Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!
Back to work starts here!