123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Cyber Monday

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!
Cyber Monday!
  • Home
  • In 3 simpele stappen stickers printen met uw thuisprinter

In 3 simpele stappen stickers printen met uw thuisprinterMet eigengemaakte stickers kunt u ontzettend veel: enveloppen voorzien van adressen, een weckpotje met jam beplakken met een houdbaarheidsdatum, een ringmap labelen of zelfs een cadeau personaliseren. Het thuis printen van etiketten met een inkjetprinter is makkelijker dan de meesten denken en wij leggen u hier de drie eenvoudige stappen uit!

Wat heeft u nodig voor het bedrukken van etiketten?

U heeft niet veel nodig om zelf thuis stickers te printen. Als u een printer in huis heeft, bent u er al bijna. Alle inkjetprinters kunnen stickers afdrukken. In de productomschrijvingen van etiketten staat of ze geschikt zijn voor laserprinters. Daarnaast heeft u een bewerkingsprogramma, zoals Microsoft Word of Adobe Indesign nodig. En uiteraard kunnen de stickervellen of bedrukbare etiketten niet ontbreken.

Stap 1: het formaat en soort sticker kiezen

Er bestaan tal van etiketten, labels en stickers die u met een inkjetprinter kunt bedrukken. Bedenk voor welk doeleinde u aan de slag gaat en zoek daar geschikt stickerpapier bij. Wilt u stickers in allerlei vormen en afmetingen? Dan zijn glossy stickervellen die u zelf op maat knipt handig. Moet u wat verzenden met de post? Kies dan voor adresetiketten. Uw eten in de diepvries voorzien van een houdbaarheidsdatum? Voor vriestemperaturen zijn diepvriesetiketten ideaal. Of wilt u graag ronde plaklabels? Dan komen de zogenoemde promotie etiketten goed van pas. Als al deze keuzes u wat beginnen te duizelen (we beloven dat de rest van dit artikel makkelijk blijft!), kunt u altijd voor bedrukbare universele stickers kiezen. Deze etiketten zijn veelzijdig inzetbaar, rechthoekig en beschikbaar in allerlei handige afmetingen.

 

Let op dat u niet kiest voor beschrijfbare, maar voor bedrukbare etiketten en dat uw inkjetprinter het formaat van de stickervellen ondersteunt. Op onze website staat bij de bedrukbare stickers vermeld of ze geschikt zijn voor een inkjetprinter of een laserprinter.

 

Stap 2: de etiketten vormgeven

U heeft de juiste stickers gevonden, maar wat wilt u erop afdrukken? U kunt kiezen voor een tekst, zoals een adressering, maar ook een afbeelding is mogelijk. Als u zelf de juiste locatie van etiketten in een Word bestand probeert te vinden, is de kans groot dat u net op de verkeerde plek de tekst of foto zet. We delen twee opties om uw etikettenvel toch eenvoudig te kunnen ontwerpen! Kies ervoor om een bestaand template te downloaden óf maak gebruik van de optie Etiketten in Word.

Microsoft Office biedt (gratis) aanpasbare templates aan. Bij elk design staat het formaat vermeld en voor welk merk etiketten het geschikt is. Het sjabloon zorgt ervoor dat in Word precies wordt aangegeven waar de randen van de etiketten lopen.

De andere mogelijkheid is om gebruik te maken van de Etiketten-functie in Word. U vindt deze onder het menu Verzendlijsten > Etiketten. Klik op Opties en selecteer daar welk merk etikettenvellen u gebruikt en wat het bijbehorende productnummer is. Staat uw type etiket er niet tussen? Geen nood! Klik in het geopende Opties-venster op Nieuw om aangepaste formaten handmatig in te vullen. Tenslotte klikt u op Nieuw document. Er opent een leeg bestand met in stippellijnen exact de juiste label afmetingen. Word geeft hiermee de contouren van de etiketten aan. In de vakken typt u de gewenste gegevens of plakt u een plaatje.

Stap 3: afdrukken

Als u klaar bent met het bewerken van het sjabloon of het ontwerpen van de etiketten, klikt u op Bestand > Afdrukken of gebruikt u de toetsencombinatie Ctrl+P. Een tip: maak eerst een proefafdruk op een gewoon A4-papier, waarbij u één zijde van het papier markeert. Zo weet u welke kant van het stickerpapier u omhoog in de printer moet leggen. Selecteer bij de printerinstellingen het juiste papierformaat.

Stickers klaar? Plakken maar!

Heeft u vaak etiketten nodig? Dan is een labelprinter een slimme investering. Dit apparaat print labels door middel van hitte en wordt veelvuldig gebruikt voor het maken van verzendetiketten of het ordenen van vele mappen.

Veelgestelde vragen

Welke printer is geschikt voor stickers maken?

Een inkjetprinter is het meest gebruikelijk voor het printen van stickers. Ze zorgen voor een mooie kleurweergave en scherpe teksten. Gebruikt u toch liever een laserprinter? Druk de stickers dan af op speciale laserprinter-etiketten.

Hoe maak ik stickers met een printer?

Bestel bedrukbare etiketten die werken met uw printer. Kijk daarna naar de vormgeving van de etiketten. Download een bestaand template óf ontwerp eigen etiketten in Word. Daarna kunt u deze afdrukken. In ons blog leest u hoe u stap voor stap stickers print.

Hoe maak ik stickers in Word?

Met de etiketten-functie. Ga naar Verzendlijsten > Etiketten > Opties. Selecteer het merk en het productnummer van uw etikettenvellen. Klik op Nieuw document. U ziet nu een bestand met stippellijnen: deze vormen de contouren van uw etiketten. Typ of plak in deze vakken de gewenste informatie en print de stickers uit.
 
Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant: