123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Basisschool spullen: checklist

Basisschool spullen checklist
 

In dit artikel vertellen we alles over de schoolbenodigdheden voor elke fase van het basisonderwijs. Zowel voor het kind als voor de ouders is de basisschool een spannende en leerzame tijd. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus hebben we hieronder een overzicht van benodigde basisschoolspullen gemaakt. Zo ziet u eenvoudig per groep wat uw kind gaat leren en wat hij of zij daarvoor nodig heeft op school.

Algemene basisschool spullen voor ieder kind

Voor we specifiek advies geven voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw, is er een aantal spullen dat uw kind in elke groep nodig heeft. Deze schoolbenodigdheden kunnen dus sowieso op uw boodschappenlijstje. Het gaat om:

  • Een broodtrommel
    Als uw kind een continurooster volgt of overblijft, is er een lunchmoment en een snackmoment. Dan kan het handig zijn om naast een broodtrommel ook een snackbox aan te schaffen.
  • Een drinkbeker
    Bij een continurooster of overblijf is een tweede drinkbeker geen overbodige luxe.
  • Een schooltas
    Kies voor een rugzak van goede kwaliteit, want de spieren van een groeiend kind zijn nog volop in ontwikkeling en kunnen niet veel gewicht dragen.
  • Een gymtas
    Gevuld met comfortabele (sport)kleding en gymschoenen.

Overleg voor u gaat inkopen altijd even met de school van uw kind. Het kan zijn dat de school al voorziet in enkele basisbehoeften, zoals schriften, papier, tekenmaterialen en schrijfwaren. Zo niet, dan dient u deze ook zelf aan te schaffen.

Schoolspullen voor de onderbouw: groep 1 en 2

In de kleuterklas heeft uw kind nog niet veel schoolspullen nodig. Het leren gebeurt vooral spelend en er zijn nog geen ‘echte’ vakken. Waarschijnlijk is de bovenstaande algemene lijst voldoende - de rest wordt door de school gefaciliteerd. Denk er bij de gymspullen wel aan dat uw kind de kleding zelf moet kunnen aan- en uittrekken. Makkelijke kleding en schoenen met klittenband in plaats van veters hebben dus de voorkeur.

Ook zijn er enkele schoolspullen die u in huis kunt halen om de ontwikkeling van uw kleuter thuis voort te zetten. Zo leren kleuters in groep 1 en 2 al veel over taal en schrijven. Thuis stimuleert u dit door uw kind kleine taakjes met potloden en papier te laten doen, bijvoorbeeld het overschrijven van letters en woorden of het schrijven van de eigen naam. Ook wordt er op deze leeftijd veel geknutseld, onder andere om te leren over verschillende materialen en verbindingen. Een lijmstift, washi tape en allerlei soorten (gekleurd) papier zijn hierbij goede hulpmiddelen.
 

Schoolspullen voor de middenbouw: groep 3, 4 en 5

Vanaf groep 3 wordt het onderwijs meer gericht op schrijven, rekenen en lezen. Losse letters worden langzaam hele woorden en zinnen en er wordt een begin gemaakt met begrijpend lezen. Uw kind maakt de eerste rekensommen en in groep 4 komen daar ook de tafels bij. In groep 5 komen meestal ook de vakken aardrijkskunde, topografie, geschiedenis, natuur en techniek voor het eerst aan bod.

Hiervoor zijn natuurlijk specifieke spullen nodig. Vanaf de middenbouw is het essentieel dat uw kind een goedgevuld etui bij zich heeft voor de uiteenlopende taken die hij of zij nu uitvoert. Denk hierbij aan pennen, (gekleurde) potloden, een schaar en een gum, maar ook aan een liniaal en markeerstiften voor het serieuzere werk vanaf groep 5. In de middenbouw wordt er vaak ook al gewerkt met een huiswerkmap, waarvoor u een ringband met insteekhoezen kunt gebruiken.
 

Schoolspullen voor de bovenbouw: groep 6, 7 en 8

In groep 6 maken kinderen onder andere kennis met zinsontleding, breuken en kommagetallen. Bovendien moet uw kind voor het eerst woordjes leren voor het vak Engels. Daarnaast komt in de bovenbouw steeds meer de focus te liggen op de voorbereiding voor de middelbare school. De kinderen leren om gestructureerd te werk te gaan en om te reflecteren op hun eigen werk. Ook maken zij de Entreetoets, die van grote invloed is op de adviesrichting voor de middelbare school.

Om te leren plannen en afspraken bij te houden, hebben kinderen in de bovenbouw een agenda nodig. Ook wordt er op veel scholen een vulpen vereist, bijvoorbeeld van Stabilo. Op scholen die veel met digitaal onderwijs doen, kan er gevraagd worden om oortjes of een koptelefoon aan te schaffen. In groep 8 kan een rekenmachine nodig zijn, maar een eenvoudig model is voldoende. Pas als de kinderen het volgende jaar naar de brugklas gaan, hebben zij een grafische rekenmachine nodig.
 

Bekijk ons complete assortiment basisschool spullen

Bent u op zoek naar andere benodigdheden, bijvoorbeeld voor de middelbare school? Bekijk dan ons ruime assortiment schoolspullen voor een compleet overzicht.

Indien u niet heeft gevonden wat u zocht of nog vragen heeft over het kopen van benodigdheden voor de basisschool, kunt u contact opnemen met onze deskundige klantenservice. Zij helpen u graag bij al uw vragen!