123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Papier kiest en koopt u hier!

Papier kiest en koopt u hier!

Papier hier! Jazeker, bij 123inkt.nl. Kleurplaten printen voor uw neefje of kleindochter. Hoog kwalitatief papier voor offertes, facturen en belangrijke contracten. Uw werkschema en het schoolrooster van de kinderen, voor op de koelkast. Mooie gedichten, een bruiloft-speech, of uw bedrijfsposter geprint in een fraai lettertype. Papier, geschikt voor uw vulpen, kalligrafeerpen of aquarel-potlood waarmee u vloeiend een mooi mandala-patroon maakt.

Printpapier kiezen: hier let u op

Zo kiest u het beste (print)papier voor uw klus, thuis of op kantoor. Met deze handige tips weet u razendsnel welk papier u nodig heeft.

1. Papier voor inkjet- of laserprinter: check! ✔️

Of u nu thuis of op kantoor een inkjetprinter of een laserprinter heeft staan, 123inkt-printpapier is geschikt voor beide. Check!

2. Dikte (gram)

Dunner papier schijnt meer door, dit oogt goedkoper. 80 grams papier ziet u het vaakst, prima voor thuis of op kantoor.
  • Dikker papier van 90 grams of meer is uitermate geschikt voor een vakkundige presentatie of scherpe offerte.
  • Een flyer printen doet u het beste op 120 tot 160 grams papier. Dit papier is net wat steviger, en geeft een professionele look.
  • Papier dikker dan 200 gram werkt goed voor foto's, voorbladen en naamkaartjes.
  • Visitekaartjes print u het mooist op 250 tot 300 grams papier.

3. Witheid

De witheid van het papier meet u af aan de CIE-waarde. CIE staat voor Commission internationale d’éclairage ('Internationale Commissie voor Verlichting'), een internationale organisatie die richtlijnen heeft ontwikkeld om de witheid van papier uit te drukken.

Hoe hoger de CIE-waarde, hoe witter het papier. 150 CIE of meer is uitstekend: extra wit en lezer-vriendelijk. Een lagere CIE-waarde is kwalitatief minder goed. Door een laag contrast tussen papier en inkt vermindert de leesbaarheid. 123inkt-kopieerpapier heeft een CIE-waarde van maar liefst 168.

4. Kleur

Wit printpapier heeft een professionele uitstraling en ziet u het vaakst in een zakelijke omgeving. Gekleurd printpapier is helemaal te gek voor thuis, op school en creatieve projecten. Geel, groen, oranje, blauw, roze: alles is mogelijk. Maak uw uitnodigingen, flyers of posters aantrekkelijker én opvallender. En met verschillende kleuren voorbladen en tussenbladen sorteert en rubriceert u heel handig belangrijke informatie.

5. Formaat

Het meest gebruikte formaat voor printpapier is A4 (210 × 297 mm). Bijna alle soorten documenten, zoals brieven, facturen, notities en rapporten, worden op dit formaat afgedrukt. Er zijn ook andere formaten beschikbaar, afhankelijk van uw behoeften:
  • A0 (841 mm x 1189 mm): ideaal voor het afdrukken van posters, technische tekeningen, architectuurtekeningen en grote diagrammen
  • A1 (594 mm x 841 mm): geschikt voor posters, technische tekeningen en grafische ontwerpen
  • A2 (420 mm x 594 mm): handig voor kunstafdrukken, posters en presentaties
  • A3 (297 mm x 420 mm): geschikt voor rapporten, tijdschriften, brochures en grafische ontwerpen
  • A5 (148 mm x 210 mm): handzaam voor kleine boekjes, notitieboekjes en flyers
  • A6 (105 mm x 148 mm): ideaal voor ansichtkaarten en kleine boekjes
  • A7 (74 mm x 105 mm): geschikt voor kleine notitiekaartjes, visitekaartjes en kleine promotiematerialen
  • A8 (52 mm x 74 mm): voor zeer kleine notitiekaartjes of etiketten
Met de meeste printers kunt u slechts één formaat printen. Maar diverse A3-inkjetprinters en A3-laserprinters bijvoorbeeld, maken zowel A3- als A4-afdrukken.

6. Milieu: verantwoord printen

Printen zonde van de bomen? Tegenwoordig print u heel verantwoord. 123inkt-kopieerpapier draagt maar liefst drie duurzame labels. Daarnaast vindt er geen CO2-uitstoot plaats afkomstig van fossiele brandstoffen tijdens de productie.
 
  1. 1

    FSC-keurmerk

    Het FSC-keurmerk houdt in: duurzaam produceren en bijdragen aan bosbehoud, en een gezonde leefomgeving voor mens en dier.
  2. 2

    EU Ecolabel

    Het EU Ecolabel is een keurmerk voor producten met een verminderde impact op het milieu gedurende hun volledige levenscyclus. Vanaf de productie van de eerste grondstoffen tot aan de verwerking van het eindproduct wordt voldaan aan zeer strenge milieueisen.
  3. 3

    TCF

    TCF papier is chloorvrij gebleekt papier. Het papierpulp is gebleekt zonder chloorgas en/of chloorverbindingen.
 

Uw kostbare foto’s verdienen het beste fotopapier

Knallende champagne op uw werk, uw team verwelkomde de 100ste klant. Uw beste vriendin blies 25 kaarsjes uit op haar kersentaart. Koestermomenten, vakkundig vastgelegd. Ook toen dat kleurrijke ijsvogeltje pijlsnel naar visjes dook, klikte u ‘spot on’. Uw kostbare foto’s verdienen het beste fotopapier. Een speciale coating zorgt voor een haarscherpe print. Kies uit mat, half glanzend, glanzend en hoogglanzend. Voor zwart-witfoto’s is mat afdrukken het mooist, kleurenfoto’s komen beter uit op glanzend papier. En in een mooie fotolijst krijgt uw perfecte plaatje een welverdiende plek in een gezellig hoekje thuis, of op uw bureau.

 

Printproblemen voorkomt u met kwaliteitspapier

De rubberen transportrollen van uw papierladen zijn stroef, zodat een papiervel er goed doorheen gaat. Goedkoop printpapier heeft een grovere structuur, dit laat meer papierstof achter in uw printer.
U krijgt dan mogelijk invoerproblemen met uw printer. Met betere papierkwaliteit blijft u lekker printen, zonder haperingen.
 
druppie geeft een tip
TIP!
Print u wat minder vaak? Kies voor 100 vel kopieerpapier: goede kwaliteit voor printen, kopiëren en faxen, en voordelig!
   


Heeft u nog vragen over papier? Bekijk dan onze Vraag en antwoord-pagina. Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantenservice u natuurlijk graag verder.