123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Al 10 jaar lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Wifi printer instellen

Wifi printer instellen

Het internet speelt een grote rol in de hedendaagse samenleving en steeds meer apparaten kunnen verbonden worden met het internet. Tegenwoordig hebben de meeste printers ook de mogelijkheid om via wifi met het internet te verbinden, maar hoe stelt u de wifi van de printer in?

Verbind uw printer met uw wifinetwerk

Veel printers vragen tijdens het installatieproces of u de printer wilt verbinden met wifi of een printerkabel. In beide gevallen doorloopt u een stappenplan voor het verbinden met de optie die u heeft gekozen. Zorg voor verbinding met wifi dat u in elk geval de naam van uw wifinetwerk, ook SSID genoemd, weet en het wachtwoord bij de hand heeft. Deze heeft u nodig om de verbinding tot stand te brengen. Wanneer u heeft gekozen voor een verbinding met behulp van een kabel, dan kunt u later altijd nog kiezen om de printer te verbinden met het wifinetwerk.

Door via het keuzemenu van uw printer te kiezen voor het verbinden met wifi is het mogelijk de printer draadloos te verbinden met alle computers en laptops in uw huishouden. Afhankelijk van het merk printer dat u in huis heeft, tikt u op het wifi-icoontje op uw scherm of de uitgeschreven tekst die aangeeft over het draadloos verbinden van de printer te gaan. Deze optie is vaak terug te vinden in de instellingen van uw printer. Via dit menu selecteert u het juiste netwerk en vult u hier het bijbehorende wachtwoord in. Het verbinden van uw printer met wifi is zo gepiept!

Verbind uw printer via WPS

Beschikt uw printer over een WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup), dan kunt u uw printer via WPS verbinden aan het wifinetwerk. De WPS-functie zorgt ervoor dat uw printer verbinding kan maken met uw netwerk zonder dat u het wachtwoord hoeft in te voeren. Bij printers zonder scherm zit er vaak een WPS-knop op het apparaat. Heeft uw printer wel een scherm, dan kan de WPS-optie in het menu te vinden zijn. Wanneer u de WPS-functie heeft aangezet op uw printer, moet u deze ook aanzetten op uw router. Dit kan via de WPS-knop op uw router en anders via de web interface van uw router. Zodra beide apparaten WPS aan hebben staan, kunnen ze elkaar zien en verbinding maken.

Wat zijn de voordelen van printen via wifi?

Een van de grote voordelen van printen via wifi is dat u geen kabels meer nodig heeft om uw computer of laptop te verbinden met uw printer. Doordat beide verbonden zijn met hetzelfde wifinetwerk kunnen ze op deze manier met elkaar communiceren. Dit geldt voor alle computers en laptops in uw huishouden. Iedereen kan gebruik maken van de printer, zolang er vanaf hetzelfde netwerk wordt gewerkt.

Een ander voordeel van een printer met wifi is mobiel printen. Steeds meer printers kunnen communiceren met een app die u kunt installeren op uw smartphone of tablet. Zo kunt u bijvoorbeeld foto’s die u net heeft gemaakt meteen afdrukken. Print u vaak zelf foto's? Kijk dan eens bij onze inkjetprinters. Deze printers zijn ideaal voor thuisgebruik en staan bekend om de hoge afdrukkwaliteit van foto's en afbeeldingen. Met het juiste fotopapier heeft u thuis met slechts één druk op de knop de mooiste foto’s om in te lijsten.
 

Heeft u een printer die nog geïnstalleerd moet worden?

Heeft u een nieuwe printer en zoekt u hulp bij het complete installatieproces van uw printer? Bekijk dan onze artikelen over printen en printers voor meer informatie over het installeren van uw Epson, Canon, HP of Brother printer. Aan de hand van deze artikelen doorloopt u alle stappen, van het aansluiten van de printer tot het installeren van de juiste computersoftware. Hier vindt u voor elk printermerk hoe u deze printers verbindt met wifi.

Veelgestelde vragen

Hoe verbind ik mijn printer met wifi?

  1. Via het keuzemenu van uw printer tikt u op het wifi-icoon of op de optie 'wifi instellen'.
  2. Selecteer vervolgens uw netwerk en voer het wachtwoord in.
  3. De printer is nu verbonden met wifi.
Als uw printer over een WPS-functie beschikt, dan kunt u ook via WPS verbinding maken met uw wifinetwerk. Hoe u dit doet, leest u in dit artikel.

Hoe verbind ik mijn printer via WPS?

  1. Druk op de WPS-knop van uw printer of zoek de WPS-functie in het keuzemenu van de printer om deze aan te zetten.
  2. Zet de functie aan op uw router via de web interface of de WPS-knop van uw router.
  3. Staat de WPS-functie op beide apparaten aan? Dan kunt u de printer en uw router met elkaar verbinden.
Hopelijk heeft u na het lezen van dit artikel uw printer kunnen verbinden met wifi. Heeft u toch nog vragen? Onze klantenservice staat dagelijks van 8.00 tot 00.00 uur voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden!

123inkt kopieerpapier 1 pak van 500 vel A4 - 80 grams FSC(R)  390000
vergroten
Omschrijving 1 pak van 500 vel A4 - 80 grams

A-kwaliteit papier
Dit kopieer- en printpapier heeft een zeer hoge kwaliteit tegen een erg lage prijs. Het papier is extra wit (witter dan Double A) en werkt probleemloos in elke printer. Dankzij ColorLok-technologie ervaart u een snellere droogtijd, diepere zwarttinten en helderdere kleuren. Bij ons papier is er bovendien geen CO2-uitstoot afkomstig van fossiele brandstoffen tijdens de productie. Het papier draagt het EU Ecolabel en het FSC-keurmerk voor duurzaam bosbeheer.

- CO2-neutraal en duurzaam geproduceerd
- Haarscherp printen en kopiëren
- Extra wit papier (witheid 168)
- Tweezijdig te gebruiken 
- Storingsvrij

Ook verkrijgbaar op mini pallet en pallet.
Specificaties
Merk: 123inkt Papierformaat: A4
Papiergewicht: 80 g/m² Aantal vel: 500 vel
Aantal pakken: 1 pak Ons artikelnr: 390000
Winstpakker!

123inkt kopieerpapier 1 doos van 2.500 vel A4 - 80 grams FSC(R) voor € 33,50

Milieulabels en -keurmerken
Dit papier is FSC-gecertificeerd
Dit papier is gecertificeerd met het EU Ecolabel. 
Dit papier is gecertificeerd met het ColorLok-keurmerk
Morgen in huis
€ 7,25 (Incl. 21% btw)
( € 5,99 excl. 21% btw )
direct leverbaar

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Voordelige zelftests! Voor 23.59 uur besteld, is morgen in huis