123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Checklist werkplek inrichten

Voorbeeld van een ingerichte werkplek


Om uw kantoorbaan zo comfortabel mogelijk te maken, is het aan te raden om een goede werkplek te hebben. We nemen u graag mee in wat u moet checken om uw werkplek zo optimaal mogelijk te maken.

1. Check uw zithouding

Tijdens uw werkdag moet u in een zo comfortabel mogelijke houding zitten. Check of u in een ergonomische houding op uw bureaustoel zit. Ga ook gelijk na of uw bureaustoel verstelbaar is. Als dit niet zo is, kunt u klachten zoals rugpijn ontwikkelen. Naast een ergonomische bureaustoel kijkt u ook of u een rugsteun kunt gebruiken als uw bureaustoel niet de ondersteuning geeft die u wilt. Om goed te zitten op uw werkplek kunt u als laatste gebruik maken van een voetensteun. Dit zorgt voor een comfortabele en ergonomische werkhouding van top tot teen.

2. Check voor genoeg licht op uw werkplek

Vanuit de Arbowet is het verplicht dat er daglichttoetreding is op een werkplek. Check dan ook of uw werkplek zich in voldoende daglicht bevindt. Met daglichtlampen is een tekort aan licht goed aan te vullen. Met deze lampen werkt u geconcentreerder en scherper dan met normale lampen. Dit is uit onderzoek van de universiteit van Leuven gebleken. Om tijdens het werken zo min mogelijk last te krijgen van vermoeidheid, kunt u ten slotte nog checken of u gebruik kunt maken van een beeldschermfilter. Dit filtert blauw licht weg, waardoor uw ogen minder snel vermoeid raken.

3. Controleer opruim- en orden mogelijkheden

Is uw werkplek opgeruimd? Om rotzooi te voorkomen, gaat u na of u beschikt over genoeg multomappen, archiefdozen en papierlades. Zorg voor een afvalbak, waar u vuilnis in kunt gooien. Maak ook gebruik van een papierversnipperaar om documenten die u niet meer nodig heeft, te vernietigen. Om uw digitale bureaublad op te ruimen, checkt u of u een USB-stick heeft. Hier zet u uw belangrijke documenten op, zodat u deze altijd bij de hand heeft.

4. Check uw personalisatie

Een werkplek is het fijnst als deze een persoonlijk tintje heeft. Ga na hoe uw werkplek nu al persoonlijk is en of u dit nog kunt uitbreiden. Denk hierbij aan een luchtzuiverende plant of een foto van een dierbare. Luchtzuiverende planten zorgen voor meer zuurstof op uw werkplek, waardoor u fijner werkt. Een foto van een dierbare kan u net even dat steuntje in de rug geven bij een lastige taak. Uw eigen foto’s printen doet u met een inkjetprinter, in combinatie met onze huismerk inkt.

5. Ga na of u genoeg beweging krijgt

Uit onderzoek is gebleken dat als u ieder uur uw werkplek verlaat om een kopje koffie of thee te halen, of om simpelweg een stukje te lopen, u de werkproductiviteit verhoogt. Ga dan ook elk uur na of u al even heeft opgestaan. Te lang zitten kan voor rugklachten en vermoeidheid zorgen. Met het nagaan van deze checklist zorgt u ervoor dat u de juiste werkplek heeft en dat deze aan al uw wensen voldoet.

Ook interessant voor u

Veelgestelde vragen

Waar moet een goede werkplek aan voldoen?

Een goede werkplek moet ergonomisch verantwoord zijn. U moet de hele dag comfortabel kunnen werken. Daarnaast moet u genoeg lichtinval hebben op uw werkplek. Een fijne werkplek is niet compleet zonder personalisatie, zoals een foto van een dierbare of een luchtzuiverende plant.

Waarom is een goede werkplek belangrijk?

Een goede werkplek zorgt voor een verhoging van uw productiviteit. Daarnaast werkt u ook de hele dag door comfortabel, zonder eventuele klachten zoals hoofdpijn of rugpijn.

Is daglicht op de werkplek verplicht?

Ja, vanuit de Arbowet is het verplicht dat uw werkplek daglichttoetreding heeft. In een ruimte waar meer dan 2 uur per dag wordt gewerkt, moet u toegang hebben tot daglicht.


Heeft u nog vragen over de checklist voor het inrichten van uw werkplek? Bekijk dan onze 'Vraag en antwoord' pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantenservice u natuurlijk graag even verder.