123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Win een PlayStation 5 t.w.v. € 550!

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Gummen

Verwijder eenvoudig tekeningen, teksten en lijnen met de juiste gum. In ons assortiment bestelt u verschillende soorten gummen voor het uitwissen van o.a. potlood, houtskool en krijt. Op werkdagen vóór 23.59 uur besteld, is morgen in huis!


Gum bestellen? Vind hier de gum die u nodig heeft!

In 1770 werd de allereerste potloodgum ter wereld ontdekt. Dit was een klein stukje rubber dat potloodstrepen verwijderde door eroverheen te wrijven. Meer dan 250 jaar later zijn er veel soorten beschikbaar, geschikt voor allerlei toepassingen. Wij leggen uit welke soorten gummen er zijn en welke u het beste gebruikt bij het tekenen.

Vinyl en plastic gummen voor harde potloden

Vinyl en plastic gummen zijn hard. Hierdoor zijn ze ideaal voor het verwijderen van grafiet van harde potloden (H t/m 9H). Harde potloden worden vaak gebruikt voor het maken van technische tekeningen en losse schetsen. Hiervoor schaft u dus het beste een vlakgom, oftewel een plastic gum aan. Weet u niet welke potloodhardheid u gebruikt? Lees onze blog, waarin wij alle verschillen tussen potloodhardheden uitleggen.

Kneedgummen voor zachte potloden, krijt en houtskool

Werkt u met zachte potloden, krijt, pastelpotloden of houtskool? Dan raden wij een kneedgum aan. Deze neemt poeder goed op en houdt tegelijkertijd het papier waarop u tekent mooi. Met een kneedbare gum verwijdert u makkelijk foutjes en maakt u mooie lichteffecten in tekeningen.

Extra handig is dat u een kneedgum naar wens vervormt. Dit kan bijvoorbeeld in een punt of bolletje zijn, waardoor u meer keuze heeft in de grootte en vorm van het gumoppervlak. Als de gum voor potlood vies is, hoeft u hem alleen maar opnieuw te kneden. Daarna kunt u weer aan de slag met een exemplaar dat zo schoon als nieuw is.

Gumstiften en gumpotloden voor het creëren van highlights

Voor het echte precisiewerk gebruikt u het beste een gumstift of gumpotlood. Deze gom is zeer klein en houdt u hetzelfde vast als een standaard potlood. Met deze speciale stift brengt u heel gericht highlights aan in tekeningen. Dit kan bijvoorbeeld een twinkeling in de ogen zijn of een lichtinval op de huid. De stift met gum is dus perfect voor realistische tekeningen van grafietpotlood, omdat u een mooi licht-donker-contrast kunt creëren.

Daarnaast bestelt u in onze webshop ook gummen voor hervulbare potloden en gumstiften. Zodra de gum van de stift op is, stopt u er een nieuw exemplaar in. Hierdoor kunt u gewoon uw favoriete gumstift of vulpotlood blijven gebruiken, zonder een nieuwe aan te schaffen.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste gum?

De beste gum voor harde potloden is een plastic of vinyl gum. Voor zachte potloden, houtskool en krijt raden wij een kneedgum aan. Wanneer u lichteffecten wilt creëren in tekeningen gebruikt u het beste een gumpotlood of -stift.

Hoe maakt u een gum schoon?

Gum een paar keer over een ruw oppervlak. Is de gum nog niet schoon? Dan kunt u hem een poosje laten weken in een bak water met was- of zeeppoeder. Droog de gom daarna op een doek en hij is als nieuw!

Hoe gumt u pen uit?

Verwijder inkt van papier met aceton. Deze substantie zit in de meeste nagellakverwijderaars. Besprenkel een wattenstaafje met aceton en ga hiermee over de inkt die u wilt verwijderen. Deze methode is geschikt voor blauwe balpeninkt.

U kunt ook een Pilot Frixion-balpen bestellen. Deze bevat uitwisbare inkt die verdwijnt bij warme wrijving. U corrigeert gemakkelijk foutjes door met de kunststof achterzijde over de tekst of lijn heen te gaan. Onmisbaar in het etui.
 

Heeft u nog vragen over het bestellen van uw nieuwe gum? Bekijk dan onze 'Vraag en antwoord'-pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantenservice u natuurlijk graag even verder.