123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Zit-sta bureaus

Op deze pagina vindt u elektrische zit-sta bureaus in verschillende formaten en kleuren. Voor elke werkomgeving hebben wij een passend verstelbaar bureau. 

1 - 0 van 0

Zit-sta bureaus

Bestel zit-sta bureaus voor een gezonde werkomgeving!

Het zit-sta bureau is een in hoogte verstelbaar bureau. Werknemers kunnen afwisselen tussen staand en zittend werken. We onderscheiden twee soorten zit-sta bureaus:
 • Elektrische zit-sta bureaus: hebben een elektrisch bedieningspaneel. Met één druk op de knop stelt u eenvoudig de gewenste hoogte in. Dit type is geschikt wanneer u een stroombron heeft en hoogtestanden op wilt slaan.
 • Handmatige zit-sta bureaus: hebben een handslinger. Door te draaien aan de handslinger stelt u het bureau in op de juiste hoogte. Een zit-sta bureau met slinger is geschikt wanneer uw budget klein is of wanneer er geen stroompunt in de buurt is.

Voordelen van zit-sta bureaus

Volgens de Amerikaanse arts James Levine is zitten het nieuwe roken. Langdurig zitten heeft namelijk een negatieve invloed op de gezondheid. Met een zit-sta bureau gaan werknemers vaker staan. Hierdoor wordt een actieve werkhouding gestimuleerd en worden gezondheidsrisico’s verkleind. Wij sommen de drie belangrijkste voordelen van zit-sta bureaus op:
 1. Verkleint de kans op ziekteverzuim
  Het zit-sta bureau vermindert rug- en schouderklachten, omdat werknemers een natuurlijke houding aannemen tijdens het staan. De druk op de onderrugwervels is evenwichtiger verdeeld. Hierdoor werken kantoormedewerkers prettiger, zonder dat zij last krijgen van hun rug en schouders.
 2. Verhoogde werkproductiviteit en creativiteit
  Werknemers kunnen indutten na de lunch of aan het eind van de dag. Door te gaan staan, pompt het hart meer bloed door het lichaam. Hierdoor zijn werknemers scherper, productiever en creatiever.
 3. Elke werknemer stelt het bureau af op zijn of haar hoogte
  Werknemers stellen zelf eenvoudig de juiste hoogte in. Hierdoor is een verstelbaar bureau ook handig voor flexplekken.
Let op: te lang staand werken is ongezond. Te lang staan zorgt voor te veel bloed in de benen. Hierdoor wordt het risico op hart- en vaatziekten vergroot. Zorg dat werknemers niet langer dan één uur achter elkaar en niet meer dan vier uur per dag staand werken.

Kenmerken van zit-sta bureaus

In onze webshop bestelt u sta-zit bureaus in verschillende formaten, hoogtes en kleuren. Tijdens uw zoektocht naar een geschikt model is het belangrijk om te letten op bepaalde kenmerken, zoals het formaat, de hoogte, de functies en de kleuren. Hieronder vertellen wij per kenmerk wat belangrijk is om te weten, voordat u het zit-sta bureau aanschaft.

Formaat van zit-sta bureaus

Volgens de Europese norm voor ergonomie op kantoor moet een bureaublad minstens 120 cm breed en 80 cm diep zijn. Gebruiken werknemers meerdere schermen en computeraccessoires? Dan is een breder bureau noodzakelijk. Bepaal van tevoren wat er op het bureau komt te staan en schat in hoeveel ruimte hiervoor nodig is. In onze webshop hebben wij de volgende formaten:
 • Klein zit-sta bureau: 120 x 80 cm.
 • Middelgroot zit-sta bureau: 140 x 80 cm tot 160 x 80 cm.
 • Groot zit-sta bureau: 180 x 80 cm.

Verstelbare hoogte van zit-sta bureaus

De hoogte van het bureau is in een zittende positie tussen 62 en 86 cm. In een staande positie wordt het bureau verhoogd naar 86 tot 130 cm. Wordt het bureau gebruikt door lange mensen (>180 cm)? Kies dan voor een zit-sta bureau dat een maximale hoogte kan bereiken van tenminste 130 cm.

Geheugenfunctie van zit-sta bureaus

Zit-sta bureaus met geheugenfunctie hebben de optie om hoogtestanden op te slaan in het geheugen. Dit is handig wanneer meerdere werknemers het bureau gebruiken. Dankzij deze functie hoeven zij niet elke keer opnieuw de juiste hoogte in te stellen.

Kleuren van zit-sta bureaus

Om het zit-sta bureau helemaal te laten integreren in uw kantoor, kunt u een kleur kiezen die past bij de kantoorstijl. De bureaus hebben een frame- en een bladkleur. In onze webshop hebben wij de volgende kleuren beschikbaar:
 • Bladkleur: kersen, grijs, wit, eiken, esdoorn en walnoot.
 • Framekleur: wit, zilver en zwart.

Mogelijk ook interessant

Veelgestelde vragen

Is een zit-sta bureau gezonder dan een standaard bureau?

Veel zitten is nadelig voor uw gezondheid. Met een zit-sta bureau kunt u afwisselen tussen staand en zittend werken. Dit zorgt voor een actievere werkhouding en dat is gunstig voor uw gezondheid. Daarom raden wij aan om een zit-sta bureau te gebruiken.

Welke hoogte moet mijn zit-sta bureau zijn?

Afhankelijk van uw lengte is de hoogte zittend tussen 62 en 86 cm en staand tussen 86 en 130 cm. Zorg in beide posities ervoor dat uw voeten plat op de grond rusten en uw ellebogen in een hoek van 90 graden staan.

Hoe lang mag ik staan achter een zit-sta bureau?

Tot vier uur per dag en niet langer dan één uur achter elkaar. Tip: bouw staand werken rustig op en begin met vijf minuten per keer. Luister goed naar uw lichaam en sta altijd in een ontspannen houding.


Heeft u nog vragen over het bestellen van zit-sta bureaus? Bekijk dan onze 'Vraag en antwoord'-pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantenservice u natuurlijk graag even verder.