123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
bijna 4 miljoen klanten! Al 10 jaar lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Schetspapier

Schetspapier kopen? Dat doet u bij ons! Dankzij ons ruime aanbod in professionele schetsboeken en schetspapieren vindt u de perfecte ondergrond voor elke schets.

Professioneel schetspapier kopen

Elke tekening of schets begint bij het juiste schetspapier. Wanneer u start met tekenen, is het handig om uzelf af te vragen welk effect u wilt creëren. Zo koopt u in onze webshop schetspapier met een ruwe en korrelige structuur, maar ook glad tekenpapier. Deze eigenschappen zijn erg bepalend voor het eindresultaat van uw tekening of schets. Bepaal op welk formaat u wilt schetsen en schaf A5-, A4-, of A3-papier aan.  

Schetspapier in diverse formaten

Zo creëert u kleine schetsen op A4- en A5-papier. Dit formaat is ideaal voor tekenaars die vaak onderweg zijn met hun schetsuitrusting. Een klein tekenboek is licht van gewicht en neemt u eenvoudig mee op pad. Schetst u liever thuis op een groter formaat? Schaf dan een tekenblok aan op A3-formaat.

Ruw en glad schetspapier

Stevig schetspapier met een grove structuur is een ideale ondergrond voor ruwe schetsen. Oefen, experimenteer of maak snelle studies van bijvoorbeeld gebouwen of modellen. Bent u een precieze hobbyist? Dan werkt glad papier prettig: hierop zet u nauwkeurige en strakke lijnen, zonder dat het reliëf van het papier zichtbaar is. Het gewenste resultaat bepaalt welk schetsboek het beste bij u past.

Verschillende schetspapieren

Professioneel schetspapier is geschikt voor droge media zoals pastels, houtskool en potloden. Wissel verschillende schetspapieren met elkaar af en kom erachter welk papier uw voorkeur heeft. Ook kunt u experimenteren met diverse kleuren. Zo vindt u in ons assortiment, naast wit schetspapier, ook papier in de kleuren zwart, rood, oranje, geel, blauw en groen.

Bestel bij uw schetsboek een set professionele potloden. Deze zijn onmisbaar voor het creëren van een mooie schets. Van vulpotloden tot kleurpotloden en van gummen tot puntenslijpers: uw professionele tekenuitrusting koopt u in onze webshop.

Veelgestelde vragen

Wat is schetspapier?

Schetspapier is een soort papier dat geschikt is voor al uw ontwerpen en schetsen. Het is dus vooral bedoeld om op te oefenen, te experimenteren en voorontwerpen te maken. Schetspapier is vaak iets lichter dan tekenpapier.

Met welk materiaal kan ik op schetspapier tekenen?

Schetspapier is geschikt voor schetsen met droge materialen. Laat uw creativiteit dus maar de vrije loop met potlood, houtskool en pastelkrijt.

Welke papierdikte gebruik ik het best voor schetsen?

Papier bestaat in enorm veel soorten diktes. Hoe hoger het aantal gram/m², hoe steviger het papier zal zijn. Voor schetsen hoeft het papier niet erg dik te zijn, maar ook weer niet te dun. U wil immers niet dat het papier kreukt wanneer u een deel van uw schets uitgumt. Een papierdikte vanaf 120 g/m² is daarom perfect voor uw schetsen. Experimenteer gerust zelf welk soort papier u het meest aangenaam vindt.


Heeft u nog vragen over het bestelproces? Kijk dan of uw antwoord op de 'Vraag en antwoord' pagina staat. Staat uw vraag er niet tussen? Dan helpt onze klantenservice u graag verder.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten