123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Winactie zomer 2024 - bestel en maak dagelijks kans

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Kalkpapier


Kalkpapier is perfect om op te tekenen of om afbeeldingen mee over te trekken. Hier kunt u gesatineerd kalkpapier kopen in diverse soorten en maten! Zowel A4 als A3 kalkpapier leveren wij direct uit voorraad.


Kalkpapier kopen? Bekijk ons ruime assortiment

Kalkpapier staat ook wel bekend als calqueerpapier of kalkeerpapier. Dit doorschijnende, dunne papier is zeer veelzijdig. U kunt het onder andere gebruiken als inlegvel bij een kaart of album, als tekenpapier voor fijne schetsen, of om afbeeldingen over te trekken. Op enkele soorten kalkpapier kunt u ook printen, wat een origineel effect geeft aan bijvoorbeeld flyers of ander drukwerk.

Overtekenen met kalkpapier

Doordat kalkpapier semi-transparant is, is het ideaal om als overtrekpapier te gebruiken. Met behulp van het vel kalkpapier en een grafietpotlood trekt u de contouren van een afbeelding over, die u daarna weer op een blanco vel papier of een schildersdoek overbrengt. Vervolgens maakt u de tekening of het schilderij naar wens af. Kalkpapier is ideaal voor beginnende tekenaars of wanneer u een kopie wilt maken van uw favoriete afbeelding of tekening. Tip: gebruik schilderstape om te verzekeren dat het kalkpapier goed op zijn plaats blijft tijdens het overtekenen.

Printen op kalkpapier

Niet elk kalkpapier is geschikt om op te printen. Doordat het papier dun en kwetsbaar is, ontstaan er sneller scheurtjes en kreukels in. Wilt u printen op kalkpapier? Kies dan voor een papiergewicht van minimaal 90 g/m². Dit kalkpapier heeft wel de transparantie die zorgt voor een speciaal effect bij het afdrukken, maar beschadigt minder snel. Vergeet ook niet om uw printer enkelzijdig te laten afdrukken. Dubbelzijdig printen op kalkpapier is niet aan te raden, want door de transparantie van het papier is de opdruk altijd aan beide kanten zichtbaar.

Kalkpapier in A3 en A4 formaat

In onze webshop kunt u kalkpapier bestellen in diverse formaten. We verkopen onder andere kalkpapier in A4, waarmee u kleine decoraties maakt of afbeeldingen van regulier formaat overtrekt. Voor projecten of tekeningen van grotere omvang is kalkpapier in A3 handig. Wilt u een uniek versiersel maken op basis van uw favoriete afbeelding? Met zelfklevend kalkpapier ontwerpt u in een mum van tijd uw eigen stickers voor in agenda’s, schriften, notitieboeken en meer.

Als u nog vragen heeft over het bestellen van kalkpapier, bekijk dan onze 'Vraag en antwoord' pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantenservice u natuurlijk graag even verder.