123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Winactie zomer 2024 - bestel en maak dagelijks kans

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Overtrekpapier


Op zoek naar overtrekpapier voor uw (technische) tekeningen? Bekijk op deze pagina ons aanbod transparant tekenpapier en bestel direct uw overtrekpapier in A3 of A4 formaat. Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, is morgen in huis!


Transparant overtrekpapier kopen in diverse formaten

Wat is overtrekpapier?

Overtrekpapier is dun, transparant papier. U gebruikt overtrekpapier om een afbeelding, tekening, logo of ander ontwerp over te trekken en op een ander papier over te brengen. Doordat overtrekpapier lichtgewicht is, is het ook bij uitstek geschikt voor het fijne tekenwerk, zoals schetsen en technische tekeningen.

Verschillende soorten overtrekpapier

Overtrekpapier is er in verschillende varianten en afhankelijk van uw doel kiest u de juiste. Ten eerste is het belangrijk om het juiste papiergewicht te selecteren. Het meeste overtrekpapier in ons assortiment is gesatineerd kalkpapier met een standaard gewicht van 90 g/m². Dit papier is verkrijgbaar in verschillende formaten: naast het standaard A4 formaat is er ook groter overtrekpapier in A3 formaat. Wij verkopen ook een dunnere variant overtrekpapier met een gewicht van 6o g/m². Dit papier is transparanter en is dankzij de perforatie ook geschikt om in multomappen te gebruiken. Bent u op zoek naar papier waarmee u niet kunt overtrekken, maar juist doordrukken op het papier eronder? Bekijk dan ons carbonpapier.

Als u overtrekpapier wilt gebruiken voor het overtrekken van een bestaande afbeelding, volgt u een aantal belangrijke stappen. Zo zorgt u ervoor dat uw tekening niet mislukt.

Hoe gebruik ik overtrekpapier?

  1. Plak met behulp van verwijderbare tape een vel overtrekpapier over de afbeelding of pagina die u wilt overtrekken.
  2. Gebruik een potlood om de contouren van de afbeelding over te brengen op het overtrekpapier. Eventuele foutjes kunt u heel voorzichtig bijwerken met een gum.
  3. Leg het vel overtrekpapier met de voorkant naar beneden op een blanco vel papier en plak het goed vast. Let op: de kant waarop u net getekend heeft, moet naar beneden wijzen!
  4. Wrijf met het uiteinde van uw potlood over het overtrekpapier. Zo wordt het grafiet dat u op het overtrekpapier getekend heeft, op het nieuwe papier gedrukt.
  5. Verwijder het overtrekpapier. Als het goed is, ziet u nu een vervaagde versie van de overgetrokken tekening. U kunt uw tekening nu aanvullen en afmaken!

Kan ik printen op overtrekpapier?

Ja, maar niet elk overtrekpapier is geschikt om op te printen. Bij 123inkt verkopen we overtrekpapier met een gewicht van 90 g/m². Dat is ideaal om te bedrukken met zowel een inkjet- als laserprinter. Let op: bedruk overtrekpapier alleen enkelzijdig, want anders ontstaan er kreukels. Bovendien is overtrekpapier transparant, dus ziet u de opdruk aan beide kanten van het papier.


Als u nog vragen heeft over het bestellen van overtrekpapier, bekijk dan onze 'Vraag en antwoord' pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantenservice u natuurlijk graag even verder.