123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
bijna 4 miljoen klanten! Al 10 jaar lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Hoe stelt u een wifi printer in?

Welke printer print het goedkoopst?

 

Het internet speelt een grote rol in de hedendaagse samenleving en steeds meer apparaten kunnen verbonden worden met het internet. Tegenwoordig hebben de meeste printers ook de mogelijkheid om via wifi met het internet te verbinden, maar hoe stelt u de wifi van de printer in?
 

Verbind uw printer met uw wifi-netwerk
 

Veel printers vragen tijdens het installatieproces of u de printer wilt verbinden met wifi of een printerkabel. In beide gevallen doorloopt u een stappenplan voor het verbinden met de optie die u heeft gekozen. Zorg voor verbinding met wifi dat u in elk geval de naam van uw wifi-netwerk, ook SSID genoemd, weet en het wachtwoord bij de hand heeft. Deze heeft u nodig om de verbinding tot stand te brengen. Wanneer u heeft gekozen voor een verbinding met behulp van een kabel, dan kunt u later altijd nog kiezen om de printer te verbinden met het wifi-netwerk.
 

Door via het keuzemenu uw printer te kiezen voor het verbinden met wifi is het mogelijk de printer draadloos te verbinden met alle computers en laptops in uw huishouden. Afhankelijk van het merk printer dat u in huis heeft, tikt u op het wifi-icoontje op uw scherm of de uitgeschreven tekst die aangeeft over het draadloos verbinden van de printer te gaan. Deze optie is vaak terug te vinden in de instellingen van uw printer. Via dit menu selecteert u het juiste netwerk en vult u hier het bijbehorende wachtwoord in. Het verbinden van uw printer met wifi is zo gepiept!
 

Hoe verbind ik mijn printer via WPS?
 

Beschikt uw printer over een WPS-knop, dan kunt u uw printer via WPS verbinden aan het wifi-netwerk. De WPS-functie kan in de vorm van een knop op uw printer zitten. Dit komt vaak voor bij printers die geen scherm hebben. Heeft uw printer wel een scherm, dan kan de WPS-optie in het menu te vinden zijn. Wanneer u de WPS-functie heeft aangezet op uw printer, moet u deze ook aanzetten op uw router. Dit kan via de WPS-knop op uw router en anders via de web interface van uw router. Zodra beide apparaten WPS aan hebben staan, kunnen ze elkaar zien en verbinding maken.
 

Wat zijn de voordelen van printen via wifi?
 

Een van de grote voordelen van printen via wifi is dat u geen kabels meer nodig heeft om uw computer of laptop te verbinden met uw printer. Doordat beiden verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk kunnen ze op deze manier met elkaar communiceren. Dit geldt voor alle computers en laptops in uw huishouden. Iedereen kan gebruik maken van de printer, zolang er vanaf hetzelfde netwerk wordt gewerkt.
 

Een ander voordeel van een printer met wifi is mobiel printen. Steeds meer printers kunnen communiceren met een app die u kunt installeren op uw smartphone of tablet. Zo kunt u bijvoorbeeld foto’s die u net heeft gemaakt meteen afdrukken. Print u foto’s graag zelf? Kijk dan eens bij onze inkjet printers. Deze printers zijn ideaal voor thuisgebruik en staan bekend om het feit dat ze goed zijn in het afdrukken van foto’s en afbeeldingen. Met het juiste fotopapier heeft u thuis met slechts één druk op de knop de mooiste foto’s om in te lijsten.
 

Heeft u een printer die nog geïnstalleerd moet worden?
 

Heeft u een nieuwe printer en hulp nodig bij het complete installatieproces van uw printer? Bekijk dan de pagina’s over het installeren van uw Epson, Canon, HP of Brother printer. Aan de hand van deze blogs doorloopt u alle stappen, van het aansluiten van de printer tot het installeren van de juiste computersoftware. Hier vindt u voor elk printermerk hoe u deze printers verbindt met wifi.
 

Wilt u meer weten over printers en kantoorartikelen? Bekijk dan ons blogoverzicht. Wie weet ontdekt u nieuwe weetjes of leest u over interessante ontwikkelingen op het gebied van printers of printen!
 

Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!
Back to work starts here!