123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
bijna 4 miljoen klanten! Al 10 jaar lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Beamers

Met een beamer projecteert u presentaties of tovert u uw woonkamer om tot thuisbioscoop. Koop hier de beste beamers én de benodigde accessoires en geniet van haarscherpe beelden in elke ruimte.

Beamers

Beamer kopen? Bekijk ons voordelige assortiment

Een beamer is hét hulpmiddel wanneer een tv- of computerscherm qua grootte niet meer voldoet. U gebruikt de beamer om beelden te streamen op witte ondergronden of speciale projectieschermen. Dit komt van pas wanneer u bijvoorbeeld een belangrijke presentatie geeft, maar ook wanneer u een thuisbioscoop wilt creëren in uw woonkamer. Zo projecteert u uw favoriete film binnen de kortste keren in groot formaat op de muur!

Wat is het verschil tussen een beamer en een projector?

De termen ‘beamer’ en ‘projector’ worden vaak door elkaar gebruikt, maar duiden op hetzelfde product: een apparaat dat beelden op een doek of muur projecteert. Het verschil zit dus slechts in de benaming. ‘Beamer’ is, hoewel het woord anders doet vermoeden, een Nederlands woord dat in deze context alleen in de Nederlandse taal gebruikt wordt. In andere landen is ‘projector’ de gangbare term.

Kies de beste beamer voor uw doeleinden

Om heldere beelden te projecteren zijn een aantal zaken van groot belang, dus bij het kopen van een beamer moet u hier goed op letten. Afhankelijk van waar u de beamer voor gaat gebruiken, spelen deze eigenschappen een rol:
 • Verbinding
  De meeste projectors bieden mogelijkheden om te verbinden via usb, HDMI of VGA. Met sommige beamers kunt u ook draadloos via wifi verbinden. Dit is vooral handig wanneer u van plan bent om vanaf uw mobiel te streamen.
 • Beeldformaat
  Let goed op de grootte van beelden die de beamer mogelijk maakt. Dit wordt aangegeven aan de hand van de diameter in inches. Sommige beamers projecteren beelden van wel 350 inch, terwijl andere maximaal 60 inch aankunnen.
 • Beeldratio
  Ook de verhouding van het te projecteren beeld speelt een rol. Zo zijn er beamers met een beeldverhouding van 4:3, 16:9 en zelfs 16:10. Gebruikt u de beamer voor presentaties, dan is een normale verhouding van 4:3 voldoende. Als u de beamer in een thuisbioscoop zet, is de breedbeeldverhouding van 16:9 beter, omdat de meeste films deze ratio hebben.
 • Resolutie
  De resolutie van de beamer hangt samen met de beeldratio, maar is niet helemaal hetzelfde. Binnen een bepaalde ratio zijn namelijk verschillende resoluties mogelijk: de ratio staat slechts voor de verhoudingen. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld, dus vanzelfsprekend kiest u het best voor een zo hoog mogelijke resolutie als u via de projector films wilt streamen.

Handige accessoires bij een beamer

Benodigdheden voor het maken van verbinding tussen uw computer en de beamer bestelt u direct mee. We hebben veel verschillende HDMI kabels en bieden bovendien een losse wifi adapter wanneer de beamer zelf niet over wifi beschikt. Gebruikt u de beamer voor presentaties, dan komt een aantal accessoires goed van pas. Denk bijvoorbeeld aan een projectiescherm of een whiteboard om de dia’s op te projecteren. Daarnaast hebben wij ook handige presenters in ons assortiment, waarmee u door de dia’s klikt zonder bij de computer in de buurt te zijn.

Als u nog vragen heeft over het bestellen van een beamer, bekijk dan onze 'Vraag en antwoord' pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantenservice u natuurlijk graag even verder.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten